HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση προσέγγισης σκαφών στις παραλίες εκδίδεται κάθε χρόνο

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση προσέγγισης σκαφών στις παραλίες εκδίδεται κάθε χρόνο

Σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης προσέγγισης παντός είδους μηχανοκίνητων σκαφών σε περιοχές με λουόμενους, που προβάλλαμε στις 4 Ιουνίου παραθέτουμε παρακάτω επί πλέον στοιχεία που προέκυψαν από το ρεπορτάζ.

Σχετικά με την απαγόρευση αγκυροβολίας και προσέγγισης παντός είδους μηχανοκίνητων σκαφών σε περιοχές με λουόμενους (και ας μην είναι χωροθετημένες για το σκοπό αυτό πλαζ) όντως είναι πρωτόγνωρο.

Ο λόγος που δεν υπάρχουν προηγούμενες αποφάσεις ανά την επικράτεια και ίσως πανευρωπαϊκά είναι απλός. Οι διεθνείς κανονισμοί αποφυγής ατυχημάτων στην θάλασσα απαγορεύουν την προσέγγιση-αγκυροβολία κάτω των 300 μέτρων σε περιοχές με λουόμενους.

Από το πρώτο πράγμα που διδάσκεται σε όλες τις σχολές που έχουν να κάνουν με το ναυτικό επάγγελμα (επαγγελματικά ή/και ερασιτεχνικά) είναι να εμπεδώσουν οι έχοντες ενασχόληση με το σκάφος (η) την αποφυγή όχλησης. Η απόφαση του λιμεναρχείου (που εκδίδεται προς υπενθύμιση, κακώς για μένα, αφού υπάρχει σχετική νομολογία) δεν είναι πρώτη φορά. Τα τελευταία 15 χρόνια βγαίνει σχεδόν κάθε χρόνο.

Όσο αφορά Γιαλό και Εγκρεμνούς: Πέρυσι και παλαιότερα που υπήρχε η οδική πρόσβαση, οι λουόμενοι έκαναν συνέχεια καταγγελίες για τα ημερόπλοια….με αποτέλεσμα ένα ατέλειωτο «κρυφτό» μεταξύ ημερόπλοιων και λιμενικού. Φέτος δεν νομίζω να υπάρχουν καταγγελίες μιας που δεν έχει οδική πρόσβαση.

Προηγουμενο αρθρο
Τζουστινάκι: Ενα παιδί μετράει τη μοναξιά του!
Επομενο αρθρο
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.