HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ αναπάντεχη εμφάνιση της Maria Callas στη Λευκάδα τον Αύγουστο του 1964

Η αναπάντεχη εμφάνιση της Maria Callas στη Λευκάδα τον Αύγουστο του 1964

Λευκάδα,καλοκαίρι 1964

Όταν η μεγάλη ντίβα όλων των αιώνων Μαρία Κάλλας, θέλησε να τραγουδήσει σ’ εκείνο το ασήμαντο πατάρι, της άλλο τόσο ασήμαντης πλατειούλας, της μικρής επαρχιώτικης και ολιγοσήμαντης Λευκάδας…

Η Μαρία Κάλλας διάλεξε την άρια από την Cavalleria Rusticana του αγαπημένου της Pietro Masgani “Voi lo spaete, o mamma”

Δείτε το βίντεο του Γιάννη Γιαννακόπουλου με τη μαρτυρία του 18χρονου τότε πιανίστα Κυριάκου Σφέτσα και μετά απολαύστε την άρια από την Κάλλας.

Διαβάστε ακόμα: Το καλοκαίρι εκείνο!

Προηγουμενο αρθρο
Το Ωραιόκαστρο ως μια κάποια λύσις
Επομενο αρθρο
Δεν φταίει πάντα ο Δήμος

1 Σχόλιο

  1. Αραβανής Θοδωρής
    18 Σεπτεμβρίου 2016 at 19:01 — Απάντηση

    Το δυνατό ερωτικό καψουριάρικο συναίσθημα που είχε η Κάλλας για τον Ωνάση, μαζί με την άρνηση των λιγοστών τότε ”πεφωτισμένων” κατοίκων του τότε Νυδριού που αρνούνταν να δώσουν νερό για μεταφορά στον Σκορπιό, ( τελικά το πήρε μόνος του με τα λεφτά του και καλά έκανε), είναι τα αίτια που οδήγησαν την Κάλλας να τραγουδήσει στο ονομαστό βέβαια Φεστιβάλ της Λευκάδος ( το σπουδαιότερο πραγματικά στην Ελληνική επαρχία χρόνια).
    Διότι έπρεπε ο Ωνάσης να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για να μην τον βλέπουν ως αντίπαλο στην περιοχή Νυδριού απέναντι απ τον Σκορπιό, αφού έτσι τον ένοιωθαν για χρόνια οι ”φωτισμένοι κυμπάριδες ”κάτοικοι της περιοχής αυτής- πλην ενός λογικού ανθρώπου-.
    Οι οποίοι με τα χρόνια ,αυτοί οι τότε ορκισμένοι αντίπαλοι του Ωνάση και θεματοφύλακες της αποτροπής για την βέβηλη παρουσία του στην περιοχή , πουλήσανε πουλάνε και θα πουλάνε εσαεί ( και καλά θα κάνουν και αυτοί) τον μύθο του Ωνάση Κεφαλαιοποιώντας τον μύθο σε νομίσματα τουριστικής προελεύσεως.
    Γιατί και αν είχε μείνει νησί σκορπιός εγκαταλελειμένο όπως ήταν ουσιαστικά μετά την αποχώρηση των Μαυροειδέων – αλλά και των μετέπειτα ιδιοκτητών- ,τα φίδια απ το νησί και τα βατράχια και τα κουνούπια απ την απέναντι περιοχή του Νυδριού, θα είχαν κυριαρχήσει και σε θάλασσα και σε στεριά .
    Και δεδομένης και της εγκατάλειψης των άλλων νησιών Σπάρτη- Μαδουρή -Χελώνη , η θαλάσσια όλη και η παράκτια περιοχή θα είχαν γίνει προνομιακός τόπος για βιολόγους και φυσιοδίφες και εντομολόγους ερευνητές παγκοσμίως, για την μελέτη φιδιών, κουνουπιών, βατράχων, βούρλων σε βάλτους, πανίδας και χλωρίδας γενικά .
    Και καλά έκανε και ο Ωνάσης και αγόρασε το νησί Σκορπιός και Σπάρτη και καλά έκανε η Μαρία Κάλας ερωτευμένη πολλά μποφόρ με τον Ωνάση και τραγούδησε στην Λευκάδα και καλά έκαναν και οι κάτοικοι του Νυδριού και κατανόησαν την σημασία της παρουσίας του Ωνάση στην περιοχή και με τον τουρισμό ζούνε σήμερα καλά και να ευημερούν και να σκέφτονται κάπου κάπου και τον Ωνάση ( άτυχος στο τέλος της ζωής του) και καλά να υποδεχτούν τον νέο ιδιοκτήτη του Νησιού Σκορπιού κο Ριμπολόβλεφ,γιατί τους τιμά και μόνο η επιλογή του να επιλέξει τον τόπο τους για ιδιοκτησία και για επένδυση.
    Και πάντα αν το τερπνόν ( δηλαδή η αισθητική καψούρα) συνδυάζεται μετά του ωφέλιμου ( οικονομική ανάπτυξη) , η ανθρωπότητα προοδεύει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.