HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ βασίλισσα όλων των λουλουδιών Παιώνια

Η βασίλισσα όλων των λουλουδιών Παιώνια

Πέρυσι για πρώτη φορά είχαμε φωτογραφίσει τη βασίλισσα των βότανων Παιώνια. Για την ακρίβεια φωτογραφίσαμε την Paeonia peregrina (Παιώνια η εξωτική). Δες εδω.

Χτες αξιωθήκαμε, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια και με την βοήθεια καλών φίλων, να σκύψουμε και να φωτογραφίσουμε την Paeonia mascula (Παιώνια η αρσενική). Είναι πρωιμότερη από την εξωτική. Ανθίζει τον Απρίλη αλλα φέτος άνθισε από τις αρχές Μάρτη.

Την βρήκαμε σε μια λογγώδη περιοχή κάπου μετά το Νεοχώρι. Ήταν πράγματι εντυπωσιακή η παρουσία της καθώς η φύση μόλις άρχισε να λουλουδιάζει, πράγμα που έκανε την ομορφιά της μοναδική.

Αυτοφυής στο νησί μας η παιώνια είναι από τα αρχαιότερα και ωραιότερα αγριολούλουδα. Κανένα άλλο φυτό δεν μπορεί να συναγωνισθεί σε λαμπρότητα τα άνθη της. Ο Παυσανίας την χαρακτήρισε ως «πασάων βοτανέων βασιληίδα» ενώ πολλούς αιώνες αργότερα και οι Κινέζοι θα την ονομάσουν «βασιλέα όλων των λουλουδιών».

Φωτογραφίες: Καίτη κακαβούλη, Ελεάννα Ματαράγκα

Προηγουμενο αρθρο
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δρόμο στο νταμάρι της Απόλπαινας
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη δημιουργία «Κίνησης Μετωπικής Δράσης» στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.