HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ Γαία μέσα από τη Θάλασσα!

Η Γαία μέσα από τη Θάλασσα!

Της Καίτης Κακαβούλη

Μια συγκλονιστική παράσταση παρακολουθήσαμε την Τρίτη το βράδυ στην παραλία της Γύρας. Μια παράσταση μοναδική στο είδος της και συνάμα μια πρόταση και για μια άλλη χρήση των παραλιών όπου η θάλασσα μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου.

Ας αφήσουμε την πρωταγωνίστρια Γεωργία Ζώη να μιλήσει για την παράσταση και για τον ρόλο της που καθήλωσε τους θεατές.

«Ας έρθουμε λοιπόν στη ΓΑΙΑ! Μέσα από τη Θάλασσα! Σχήμα οξύμωρο! Μία ναυαγός – πρόσφυγας που αναζητά τη σωτήρια ΓΗ, τη ΓΗ της επαγγελίας. Και κολυμπάει απεγνωσμένα προς τη ΓΑΙΑ που δε φαίνεται στον ορίζοντα. Και ενώ έχει αποφασίσει να «ταξιδέψει» στα αστέρια δραπετεύοντας από έναν κόσμο αφιλόξενο, η παρουσία και η σωτηρία ενός ξένου μωρού, γίνονται πλέον ο σκοπός της ζωής της.

Του μιλάει, του τραγουδάει, το νανουρίζει. Προσπαθεί να το κρατήσει ζωντανό. Και πρέπει να μείνει και κείνη ζωντανή για να το σώσει. Το μωρό της δίνει δύναμη να συνεχίσει να ζει αναζητώντας τη ΓΑΙΑ. Τη ΓΑΙΑ που την πληγώνουμε για το χρήμα! Τη ΓΑΙΑ που θρηνεί για τα παιδιά της.

Μία συγκλονιστική ιστορία αυτοθυσίας, αγάπης, ανθρωπιάς σαν τις τόσες αληθινές ιστορίες των χιλιάδων ναυαγών – προσφύγων που ζούμε διαχρονικά! Με ηρωΐδα μια γυναίκα που δεν έγινε μητέρα, αλλά γίνεται η ίδια «Μάννα Γη»! Μάννα ΓΑΙΑ.

Ένας σπαρακτικός μονόλογος που συντελείται όλος μέσα στο φυσικό του χώρο, στη θάλασσα, ενώ οι θεατές παρακολουθούν από την ακτή!
Πρωτοτυπία παγκόσμια στην ιστορία του θεάτρου η σκηνή να μεταφέρεται μέσα στη θάλασσα!»

Κείμενο – Σκηνοθεσία Γιάννης Φαλκώνης.

ΓΑΙΑ….

Gepostet von Kaith Kakavouli am Mittwoch, 15. August 2018

Προηγουμενο αρθρο
Ελεύθεροι οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη -Επιστρέφουν στην Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Εσπερινός και λιτάνευση εικόνας της Παναγίας στο Νυδρί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.