HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ διάσωση ενός πελεκάνου στο Ιβάρι της Λευκάδας από την Πυροσβεστική – (ανανέωση)

Η διάσωση ενός πελεκάνου στο Ιβάρι της Λευκάδας από την Πυροσβεστική – (ανανέωση)

(Στο άρθρο προσθέσαμε ένα βίντεο από την διάσωση του πελεκάνου από το κανάλι LEFKADA TERRA INCOGNITA, καθώς επίσης και δυσάρεστα νέα για την υγεία του.)

Μια ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε σήμερα στην πόλη μας με σκοπό την διάσωση ενός πελεκάνου. Το άτυχο πουλί, παρασυρμένο πιθανόν από τον δυνατό αέρα που πνέει από χτες στο νησί, βρέθηκε στα ρηχά του ιβαριού και κόλλησε στην λάσπη.

Προσεκτικός φίλος που περνούσε από την περιοχή, παρατήρησε την προσπάθειά του πουλιού να ξεκολλήσει από την λάσπη και να πετάξει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με συντονισμένες κινήσεις ξεκίνησε έναν αγώνα για την διάσωση του πανέμορφου πουλιού, η οποία εστέφθη με απόλυτη επιτυχία μετά την αποφασιστική παρέμβαση της Πυροσβεστικής και την συνδρομή του Λιμενικού.

Η κυρίες Σπυριδούλα Μεταξά και Αλίκη Μακρυγιώργου, (αντιπρόεδρος Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας LAWS), μετά την επιχείρηση διάσωσης, μετέφεραν το πουλί στην Πρέβεζα στην κ Πέλα Καλογήρου, μέλος του ΕΚΠΑΖ. Ο πελεκάνος δεν είναι τραυματισμένος ευτυχώς, είναι όμως εξαντλημένος και θα γίνει καλά.*

Θα πρέπει να τονίσουμε και να εξάρουμε εκτός από την προσπάθεια των εθελοντών που συνέβαλαν στη διάσωση του πουλιού και αυτή των επαγγελματιών της Πυροσβεστικής.

Η παρέμβασή τους και ο επαγγελματισμός που χειρίστηκαν το πρόβλημα υπήρξαν καταλυτικά για το αίσιο τέλος. Οι πυροσβέστες με γαλότσες βάδισαν στη λάσπη του ιβαριού, έπιασαν το πουλί με τον σωστό τρόπο και το έβγαλαν σώο στην στεριά. Ο πελεκάνος είναι ένα τεράστιο πουλί, μπορεί να τραυματίσει αυτόν που προσπαθεί να το πιάσει. Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες οι πυροσβέστες και ήξεραν και μπόρεσαν να κάνουν τις σωστές κινήσεις για να σωθεί ένα πανέμορφο πουλί.

Ευχόμαστε η Πυροσβεστική να έχει πάντα «αναδουλειές» και να μας χαρίζει τέτοιες όμορφες, επιτυχημένες και συγκινητικές διασώσεις.

Για μια ακόμα φορά θα ομολογήσουμε δημόσια, πως αυτές οι μικρές ανθρώπινες αλυσίδες που σχηματίζονται για τέτοια «ασήμαντα» -εκ πρώτης όψεως θέματα- προσφέρουν γερά «δυναμωτικά» ανθρωπιάς και πολιτισμού σε όλους μας.

*Όπως μας πληροφόρησε η κ. Άλικη Μακρυγιώργου: «Δυστυχώς τα νέα που λάβαμε λίγη ώρα αργότερα, γυρνώντας στην Λευκάδα, δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Η Πέλα διαπίστωσε ότι ο πελεκάνος μας, είχε συμπτώματα δηλητηρίασης, όχι μάλιστα πολύ πρόσφατης. Η κατάστασή του θεωρείται πολύ κρίσιμη…
Ελπίζουμε να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και να μην αποδειχτεί ότι υπάρχει ευρύτερη χρήση δηλητηρίου στην περιοχή.
Παρακαλούμε, αν πέσει στην αντίληψή σας κάτι ύποπτο στην περιοχή γύρω από την λιμνοθάλασσα (νεκρό ζώο, ύποπτα απομεινάρια τροφής κλπ), ειδοποιείστε το λιμεναρχείο, αφού πάρετε φωτογραφίες.»

Προηγουμενο αρθρο
Οι ετοιμασίες για τον γάμο της Κυριακής
Επομενο αρθρο
Λευκάδα: Ένα νησί μόλις 4 ώρες μακριά από την Αθήνα, με το αυτοκίνητο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.