HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ εμφάνιση της Φιλαρμονικής στην πλατεία του Αη Γιάννη του Θεολόγου

Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής στην πλατεία του Αη Γιάννη του Θεολόγου

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων που διοργάνωσε ο «Ορφέας», πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου κοινή εμφάνιση της χορωδίας του «Ορφέα» και της Φιλαρμονικής Λευκάδας στην πλατεία του Αη Γιάννη του Θεολόγου.

Δεν μπόρεσα δυστυχώς να παρακολουθήσω την πολύ πετυχημένη, όπως πληροφορήθηκα, εκδήλωση. Η φωτογραφίες του άρθρου είναι της Καίτης Κακαβούλη και του Νίκου Ζαβιτσάνου.

Θέλω όμως με την ευκαιρία να επαινέσω και να συγχαρώ το «άνοιγμα» της Φιλαρμονικής. Η προχθεσινή εμφάνιση, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι, εντάσσονται στη στροφή που επιτέλους πραγματοποιεί η Φιλαρμονική, ώστε να βρίσκεται όλο και πιο συχνά, «ανάμεσα» και «κοντά» στον κόσμο της Λευκάδας. Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του παρόντος Διοικητικού συμβουλίου. Όπως πληροφορήθηκα, θα έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία, τα καλοκαιρινά βράδια, να την απολαύσουμε σε πολλούς εξωτερικούς χώρους της πόλης και όχι μόνο.

Το θέαμα και το άκουσμα μουσικών συνόλων σε πλατείες, δρόμους, εκκλησίες, είναι πολύ σύνηθες σε χώρες που έχουν παράδοση στη μουσική. Η μουσική γίνεται κτήμα του καθενός, γίνεται βίωμα, άκουσμα, συνήθεια, καθημερινότητα. Όσο η Φιλαρμονική κάνει τέτοια «ανοίγματα», τόσο περισσότερο θα αγκαλιάζεται από τον κόσμο.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ακύρωση δημοπρασίας για εκμίσθωση χώρων αιγιαλού – παραλίας
Επομενο αρθρο
Δηλώσεις Σπύρου Μαργέλη και Κώστα Δρακονταειδή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.