HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ εμφάνιση της Φιλαρμονικής το 1937

Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής το 1937

Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία

Η φωτογραφία που «διαβάζουμε» σήμερα δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε μικρό αφιέρωμα που κάναμε για την ίδρυση της Φιλαρμονικής.

Τις πληροφορίες που παρουσιάζουμε παρακάτω μας παραχώρησε η κ. Μιράντα Κουνιάκη Κορδελλίδη. Την ευχαριστούμε θερμά.

«Η φωτογραφία είναι του 1937. Χώρος το Δημοτικό Σχολείο που βρισκόταν στο Μαρκά. Η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι από τις πρώτες της Φ. Ε. Λ. με τις καινούριες στολές, που ήταν σε αποχρώσεις του μπλε. Οι πρώτες στολές ήταν εκείνες με τις οποίες εμφανίστηκε η Φ. Ε. Λ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.»

filarmoniki_1
Πρόσωπα χωρίς τη στολή της Φ. Ε. Λ. : Στη δεύτερη σειρά στο κέντρο καθισμένος ο Κώστας Κατηφόρης, δικηγόρος και πρόεδρος της Φ.Ε Λ. Αριστερά του οι: Θοδωρής Μαυρομάτης, υφασματέμπορος και Γεώργιος Γιαννουλάτος, αδερφός του δημάρχου Τάκη Γιαννουλάτου. Δεξιά από τον Κώστα Κατηφόρη οι: Γεράσιμος Δαφαράνας, καπνοπώλης, κατά καιρούς μαέστρος Φ. Ε. Λ. και Γεώργιος Κ. Βαγενάς δικηγόρος. Στην πρώτη σειρά μπροστά από τον Κώστα Κατηφόρη ο μαέστρος Μεταλληνός και στην άκρη αριστερά ο Τιμολέων Μεσσήνης, δάσκαλος και για πολλά χρόνια έφορος της Φ. Ε. Λ. Από τους μουσικούς στην πρώτη σειρά με το κλαρίνο είναι ο Θόδωρος Καμινάρης, υπαρχιμουσικός και κοπίστας. Στο πλάι του με την κορνέτα είναι ο γιος του Κώστας Καμινάρης.

Τις πληροφορίες για τη φωτογραφία της Φιλαρμονικής μου έδωσε ο κ. Νίκος Κ. Κατηφόρης, δικηγόρος, αδερφός της μητέρας μου.

Μιράντα Κουνιάκη

Προηγουμενο αρθρο
Μήπως κλαδεύουμε λάθος τις ελιές;
Επομενο αρθρο
Η Μαρίνα Λευκάδας από Ψηλά (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.