HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ επίσκεψη της Ελένης Σικελιανού στο νησάκι του Άη Νικόλα

Η επίσκεψη της Ελένης Σικελιανού στο νησάκι του Άη Νικόλα

Η δισέγγονη του Άγγελου Σικελιανού Ελένη Σικελιανού (Eleni Sikelianos ) έφτασε στη Λευκάδα προσκεκλημένη στα εγκαίνια του μουσείου «Άγγελος Σικελιανός» που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Την Κυριακή έλαβε μέρος στον αγώνα ορεινού τρεξίματος (Lefkas Trail Run 2017). Την Δευτέρα επισκέφτηκε το νησάκι του Άη Νικόλα το μέρος που έζησε ο Σικελιανός με την Εύα.

Την συνόδεψαν Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκος Ζαμπέλης, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού κέντρου Σπύρος Αρβανίτης, η Ιωάννα Φίλιππα και ο Ανδρέας Αλέσιος.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Άγγελος Σικελιανός συχνά παραθέριζε μόνος του στο νησάκι του Άη Νικόλα από τις αρχές του αιώνα, πριν από τον γάμο του με την Εύα Πάλμερ το 1907, και συνέχισαν να παραθερίζουν εκεί μαζί με τον γιο τους Γλαύκο μέχρι το 1910»*

Ίχνη θεμελίων από το σπιτάκι που έζησε ο Άγγελος και Εύα Σικελιανού καλυμμένα από τη θάλασσα, πλησίον της σημερινής νοτιοανατολικής πλευράς του νησιού.

* «Δυο κείμενα του 1984 του Τάσου Κατσή (1903-1987) με τις αναμνήσεις των ψαράδων για τον Άγγελο και την Εύα Σικελιανού στο νησάκι του Άι Νικόλα (1902-1910)» της Βιβέτ Τσαρλαμπά – Κακαλμάνη. Είναι δημοσιευμένα στο: «Επετηρίς Τόμος ΙΒ 2009 – 2011» της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, Αθήνα 2013»

Προηγουμενο αρθρο
Ένας οικολογικός και ανέξοδος τρόπος για τον καθαρισμό των χέρσων χωραφιών
Επομενο αρθρο
Εκλογές στον Σύλλογο Ηπειρωτών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.