HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ επιχείρηση εξαπάτησης του λαού πρέπει να σταματήσει

Η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού πρέπει να σταματήσει

Η τρόικα έγινε θεσμοί, το μνημόνιο, συμφωνία και ο Ολαντρέου, Φρανσουά. Η ρητορική αυτή μετάλλαξη, καταδεικνύει με το πιο γλαφυρό τρόπο, την ανώμαλη προσγείωση του Σύριζα στο βάλτο του επαχθέστερου μνημονίου που υπέγραψε ποτέ η χώρα. Ποιοι άραγε είναι σήμερα οι δοσίλογοι, μερκελιστές, προδότες, γερμονοτσολιάδες;

Καλλιεργώντας για καιρό και απολύτως συνειδητά, αυταπάτες, σχετικά με τις δυνατότητες που έχει μια αριστερή κυβέρνηση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ε.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε τελικά σε μια συντριπτική πολιτική ήττα, η οποία και δηλώνεται από την εφαρμογή της πιο ακραίας συντηρητικής πολιτικής που άσκησε ποτέ σοσιαλιστικό κόμμα.

Οι νέες αυτές συνθήκες, οδήγησαν στην αποχώρηση της αριστερής πλατφόρμας και στην ανασύνταξη της κομματικής βάσης, με τρόπο που η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, να μην οδηγεί σε κομματικές εντάσεις. Τακτικισμοί, που είχαν ως συνέπεια την οριστική μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από ριζοσπαστικό, σε ένα λαθραίο μικροαστικό κόμμα, που ηγεμονεύεται από την αστική, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αναζητώντας φύλλο συκής για να κρύψει τα επώδυνα για το λαό μέτρα που έρχονται, προχώρησε στην ανακοίνωση καταβολής εφάπαξ ειδικού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αναστολή εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται τα κύρια μεταναστευτικά ρεύματα.

Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την σχετική διάταξη στη Βουλή, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, πρέπει να σταματήσει.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της άνευ όρων παράδοσης στη τρόικα δέχθηκε και προχώρησε στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Μέτρο που είχε θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, μέτρο που δεν δεχθήκαμε να καταργηθεί σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Αποτελεί όμως διπλή πρόκληση προς τους νησιώτες, το να καταγγέλλουν την κατάργηση, αυτοί που το ψήφισαν. Η Κυβέρνηση βέβαια μας έχει συνηθίσει σε κυβιστήσεις και λαϊκισμούς χωρίς αιδώ. Τέρμα όμως τα ψέματα.

Αν πιστεύουν αυτά που λένε, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Να παραιτηθούν αξιοπρεπώς. Η χώρα χάνει πολύτιμο χρόνο και η οικονομία μας χάνει ευκαιρίες για επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή Κυβέρνησης με εθνική συνεννόηση.

18/12/2016,
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Διάρρηξη στην εκκλησία της Παναγίας στο Νυδρί
Επομενο αρθρο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Νυδρί

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    19 Δεκεμβρίου 2016 at 19:15 — Απάντηση

    Και τι γίνεται για τους πολίτες, όταν όπως έλεγε ο Πολωνός ποιητής Στάνισλαβ Σλάς, όταν τρυπήσουν τον τοίχο του κελιού της φυλακής και βρεθούν στο διπλανό κελί.????
    Και με την απαραίτητη συνταγματική να ισχύσει θέσμιση της κάθε τετραετίας εκλογές , τι θα γίνει???
    Γιατί τα τελευταία χρόνια από το 2007 έχουν γίνει περισσότερες εκλογές για το Ελληνικό κοινοβούλιο , απ’ όσες έχουν γίνει μεταπολεμικά ανά χώρα σε άλλες χώρες.
    Και το πολιτικό φάσμα ( προοδευτικά πλέον αποκομένο απ τους πολίτες γιατί βαρεθήκανε να τρυπάνε τοίχους και να βρίσκονται σε νέα κελιά- δηλαδή να γίνονται εκλογές για να ξαναγίνουν-), το πολιτικό φάσμα ενδιαφέρεται για τους πολίτες ή για τις εκλογές σαν αυτοσκοπός.???
    Και αν ενδιαφέρεται για τους πολίτες και όχι για τις καρέκλες ( πολυθρόνες μέχρι και μπερζέρες με υφάσματα ταφτάδες και χρυσά κορδόνια), τότε γιατί η σωρευτική χρόνια ανεργία και η οικονομική μέσω φόρων καταστολή που καταλήγει νάναι κοινωνική όλα τα χρόνια απ το 2009.???
    Υγεία και γαλήνη σε όλους για τα Χριστούγεννα 2016 και κάθε καλό το 2017.
    Και το καλύτερο θα είναι να αποφασίσει το πολιτικό φάσμα ότι θα γίνονται εκλογές – (δεν θα παραιτείται κανείς για να αποφεύγει την ευθύνη και δεν θα τις θέλει κανείς για να πιάσει τις καρέκλες)- κάθε 4 χρόνια .

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.