HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Ευρώπη στην Περιοχή μου

Η Ευρώπη στην Περιοχή μου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» σε συνεργασία με το γραφείο Europe Direct Ιονίων Νήσων συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2017 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η πρωτοβουλία Europe in my Region προτείνει την παράλληλη οργάνωση εκδηλώσεων από τα κράτη μέλη για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, και στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, κλπ χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών.

Εκδηλώσεις Προβολής έργων (Open E.U. Project days)

Στη Λευκάδα, τη Δευτέρα 12/6/2017:

Το έργο το οποίο επελέγη να προβληθεί στη Λευκάδα είναι η «Διάνοιξη του Διαύλου Λευκάδας» που περιλάμβανε έργα διαπλάτυνσης και εκβάθυνσής του.

Με το έργο αυτό: Βελτιώνεται η προσβασιμότητα και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας τόσο από βορρά όσο και από νότο ενώ η πόλη διαθέτει αναβαθμισμένη υποδομή για την προσέγγιση σκαφών.
Διασφαλίζεται η προστασία και η καλύτερη διαχείριση των μεγάλης οικολογικής αξίας υγροτόπων του βόρειου τμήματος του νησιού ενώ αναβαθμίζεται αισθητικά ο δίαυλος σε μία ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή.
Δίνεται η δυνατότητα προβολής των σπουδαίων μνημείων που βρίσκονται σε όλο το μήκος του διαύλου, διασφαλίζεται η προστασία και η ανάδειξή τους

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Europe in my Region» θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης στο πάρκο στην είσοδο της πόλης από τις 10.30-13.30μ.μ.

Στους επισκέπτες του περιπτέρου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη εκδήλωση στην Κέρκυρα στις 27 Μαίου ενώ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις άλλες δύο Περιφερειακές ενότητες.

Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πανευρωπαϊκά έχουν αναρτηθεί στο χάρτη της Inforegio: http://ec.europa.eu/regional_policy/el/policy/communication/inform-network/map/

Την ευθύνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων (τηλ. 26613 60033, e-maiL: ionia@mou.gr) σε συνεργασία με το περιφερειακό γραφείο Εurope Direct. –

Προηγουμενο αρθρο
Την Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
4th ARTventure Camp

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.