HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ εφημερίδα Live sport για την άνοδο στην Α1 της ομάδας «Νίκη» Λευκάδας

Η εφημερίδα Live sport για την άνοδο στην Α1 της ομάδας «Νίκη» Λευκάδας

Η Νίκη Λευκάδας στην Α1

Στα μεγάλα σαλόνια ανέβηκε με το σπαθί της η γυναικεία ομάδα μπάσκετ Νίκη Λευκάδας. Είναι η πρώτη ομάδα της Δυτικής Ελλάδας που την επόμενη σεζόν θα συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση του γυναικείου μπάσκετ, αντιμετωπίζοντας ομάδες με μεγάλη ιστορία και πολύ βαρύ όνομα. Τόσο μεγάλη και ιστορική επιτυχία στον αθλητισμό, δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα κανένας άλλος Λευκαδίτικος αθλητικός σύλλογος, γι΄ αυτό και αξίζουν πολλοί έπεινοι στους ανθρώπους της ομάδας –κυρίως όμως στις αθλήτριες και την τεχνική ηγεσία, που έφθασαν στην κορυφή διατηρώντας μάλιστα το αήττητο. Η πρώτη ομάδα ενισχύθηκε κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο με τις Αντιγόνη Χαιριστανίδου, Μαρία Μοσχοπούλου, Νικολέτα Μπαλά και Γεωργία Κανταρά, που βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθεια για την άνοδο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Νίκη» Λευκάδας ιδρύθηκε το 2006. Έχει τμήματα νεανίδων, κορασίδων, γυναικών και ακαδημίες για τα μικρότερα κορίτσια, ηλικιών από δευτέρα Δημοτικού και πάνω. Συνολικά 80 κορίτσια και γυναίκες αποτελούν σήμερα το δυναμικό της «Νίκης».

Τα τελευταία τρία χρόνια τα τμήματα της Νίκης προπονούν οι Νίκος Δουβίτσας, και Θεοδόσης Βαφιάς. Με απόλυτη επιτυχία, όπως φαίνεται άλλωστε εκ του αποτελέσματος. Επίσης τμήματα ακαδημιών προπονούν και οι αθλήτριες Νικολέττα Μπαλά και Μαντώ Ψυχογιού.

Η πορεία και η προσφορά της ομάδας μέχρι σήμερα είναι αξιόλογη, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κοινωνικά. Τα μικρά κορίτσια που ξεκινούν από το Δημοτικό μαθαίνοντας μπάσκετ, έχουν ευκαιρίες και δυνατότητες να γυμναστούν, να μάθουν να σκέπτονται και να λειτουργούν ομαδικά, Οι προπονήσεις αλλά και οι αγώνες αποτελούν μαθήματα αγωνιστικότητας, αυτοσυγκέντρωσης και υγιούς διοχέτευσης του νεανικού δυναμισμού. Η ομάδα χαρίζει σε όλο το νησί όμορφες στιγμές.

Το επίπεδο μπάσκετ στο πανέμορφο νησί του Ιονίου είναι υψηλό. Εκτός από τη Νίκη, που φέτος ανέβηκε στην Α1, και η Δόξα Λευκάδας, η ομάδα μπάσκετ ανδρών που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και το παλεύει για να ανέβει και αυτή στην Α1 του μπάσκετ. Αν το καταφέρει, η Λευκάδα θα αποτελέσει μοναδικό αθλητικό φαινόμενο για όλη την Ελλάδα.

Γ. Πολίτης

Προηγουμενο αρθρο
Απάντηση του προέδρου του Δ.Σ. κυρίου Γεωργάκη σχετικά με την Eπιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης
Επομενο αρθρο
Δήλωση – διάψευση της δημοτικής συμβούλου Εύας Κατωπόδη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.