HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Ιταλία κηδεύει τους νεκρούς της: Τουλάχιστον 290 τα θύματα (εικόνες, video)

Η Ιταλία κηδεύει τους νεκρούς της: Τουλάχιστον 290 τα θύματα (εικόνες, video)

Τραγικός είναι ο απολογισμός του σεισμού των 6 Ρίχτερ

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκαν δημοσία δαπάνη οι κηδείες των πρώτων νεκρών του σεισμού της 24ης Αυγούστου. Την ίδια ώρα, ο κατάλογος των θυμάτων μακραίνει, με τα θύματα να φτάνουν τα 290.

Στις κηδείες παρέστησαν ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο πρόεδρος της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο και η πρόεδρος της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

Ανάμεσα στα 35 φέρετρα της Αρκουάτα και της Πέσκαρα ντελ Τρόντο, που περιβάλλονται από συγγενείς, συχνά τραυματίες και οι ίδιοι, το μικρό φέρετρο της εννιάχρονης Τζούλια, το σώμα της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζιόρτζια, πέντε ετών, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

«Συγγνώμη αν ήρθαμε πολύ αργά (…) αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από κει. Όταν θα γυρίσω στο σπίτι μου στην Άκουιλα θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό», γράφει ένας διασώστης σε ένα χαρτί κολλημένο με σελοτέιπ πάνω στο μικρό φέρετρο.

Μερικές από τις οικογένειες επέλεξαν, ωστόσο, να μην συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή και να κηδέψουν νωρίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Άλλη μία τελετή, χωρίς τις σορούς, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για τα θύματα του Ακούμολι και κυρίως του Αματρίτσε.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Ιταλός πρόεδρος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότσι επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στα συνεργεία διάσωσης.

25

26

27

28

29

30

Προηγουμενο αρθρο
Η Έκθεση Γραμμοφώνων στη Καρυά
Επομενο αρθρο
Το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.