HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Ιταλία μετρά τις πληγές της

Η Ιταλία μετρά τις πληγές της

Τις πληγές που άφησε πίσω του το διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου μετρούν οι κάτοικοι στην κεντρική Ιταλία.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα χαλάσματα, ενώ στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών​.

Τα 5,4 και 5,9R ταρακούνησαν το βράδυ της Τετάρτης ολόκληρη τη χώρα, ξυπνώντας μνήμες από τον εφιάλτη της 24ης Αυγούστου, όταν ισχυρός σεισμός 6,2R είχε ισοπεδώσει ολόκληρα χωριά, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Στο χωριό Βίσο, όπου δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, έχει στηθεί ένα από τα κέντρα διαχείρισης κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που τα ιταλικά ΜΜΕ δεν σταματούν να μεταδίδουν εικόνες από κατεστραμμένα σπίτια. Και οι δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν πολύ κοντά στον συγκεκριμένο οικισμό.

Σεισμολόγοι ανέφεραν σε ιταλικά μέσα πως ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι προηγήθηκε ο σεισμός των 5,4R, ο οποίος έβγαλε στους δρόμους τους κατοίκους και έτσι όταν ακολούθησε ο δεύτερος, μεγέθους 5,9R, δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

2

3

4

5

7

8

9

10

11

12

13

Πηγή: www.zougla.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η νέα ιστοσελίδα της Νίκης Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.