HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ κεντρική πλατεία της Λευκάδας πολλά χρόνια πριν

Η κεντρική πλατεία της Λευκάδας πολλά χρόνια πριν

«Λευκάδα 1960, φωτογραφία Κώστας Μεγαλοκονόμος» αναγράφεται στη φωτογραφία που παρουσιάζουμε παρακάτω.

Μια ιδιαίτερα σημαντική κατά την άποψή μας φωτογραφία.

Πρώτον από το όνομα του φωτογράφου. Ο Κώστας Μεγαλοκονόμος, ο «πατριάρχης» του φωτορεπορτάζ όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του, κατέγραψε επί 60 χρόνια, με την ευαίσθητη και οξυδερκή ματιά του, την ιστορία του τόπου στις πιο κρίσιμες στιγμές της.

Και δεύτερον η οπτική γωνία από την οποία φωτογραφήθηκε η πλατεία. Στις περισσότερες φωτογραφίες της πλατείας έχουμε όψη την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Στην συγκεκριμένη εικονίζεται το τότε Δημαρχείο.

999

Το Δημαρχείο στεγαζόταν στον επάνω όροφο του εικονιζόμενου κτιρίου. Παρέμεινε εκεί μέχρι που κτίστηκε το κτίριο που ονομάστηκε «βενζινάδικο» στην πλατεία απέναντι από τον παιδικό σταθμό, κοντά στο Νοσοκομείο. Το κτίριο κατεδαφίστηκε το 1990.

Δίπλα στο Δημαρχείο το ξενοδοχείο «Πατρών» υπάρχει μέχρι σήμερα, Κάτω το ζαχαροπλαστείο Λάμπρου. Κάτω από το Δημαρχείο πολύ πιθανόν να στεγαζόταν το γνωστό κέντρο διασκέδασης «Κομπίτση».
Στο πεντοφάναρο το ταμπλό του κινηματογράφου «Απόλλων».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε Κυριακή ή αργία. Τα Δημαρχείο είναι κλειστό. Οι άνθρωποι που κάνουν τη βόλτα τους, δείχνουν καλοντυμένοι. Οι νεαροί πιτσιρικάδες φορούσαν κοντά παντελονάκια χειμώνα καλοκαίρι εκείνες τις εποχές.

Σχτικά άρθρα:
Η κεντρική Πλατεία της Λευκάδας κάποτε
H κεντρική πλατεία της Λευκάδας στο πέρασμα του χρόνου

Προηγουμενο αρθρο
Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Νομό Ιωαννίνων - έγινε αισθητός και στην πόλη της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Προμηθέας - Δόξα Λευκάδας 78-70

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.