HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα»

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα»

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε εχθές στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, η Δημοτική Κίνηση «Όλοι για την Λευκάδα», παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, μίλησε για την καταστροφική πορεία που έχει πάρει η κοινωνία και η χώρα μετά την πολύχρονη περίοδο του μνημονίου. « Όλοι βιώνουν την βαρβαρότητα της κρίσης με την φτώχια, την εξαθλίωση, τις απολύσεις, την ανεργία, την απαξίωση του περιβάλλοντος και τον εκφασισμό της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

99

«Η κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης οδηγεί στην πλήρη υποταγή στις αγορές, ενώ η πατρίδα μας είναι η πρώτη ιδιωτικοποιημένη χώρα στον κόσμο με μετόχους τους δανειστές και εργαζόμενους όσους έχουν απομείνει στη χώρα και στις δουλειές τους», συνέχισε. «Το success story δεν θα προκύψει ποτέ για την κοινωνία, παρά μόνο αν το επιβάλλουν οι πολίτες, καθώς την κρίση δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και όσοι ζητούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αλλά αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα την τύχη της χώρας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Από το μνημόνιο, πρόσθεσε στη συνέχεια, πως δεν κατάφερε να ξέφυγει ούτε η αυτοδιοίκηση, η οποία μέσα από τις απαξιωτικές πολιτικές (σχέδιο Καλλικράτη, μείωση χρηματοδοτήσεων, υποβάθμιση τοπικών συμβουλίων, αποδιοργάνωση υπηρεσιών κ.α. ) της συγκυβέρνησης, οδηγείται στην ουσιαστική κατάργησή της. Σκοπός είπε, είναι η μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε απλή διοίκηση, που θα λειτουργεί σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως ο σκοπός της κίνησής του, είναι η δημιουργία δράσεων που θα απορρέουν από σχέδιο και θα εμπνέουν το όραμα ενός Δήμου συμμετοχικού, δημοκρατικού, αλληλέγγυου και ανοιχτού στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

100

Θέλουμε, είπε ο Κώστας Δρακονταειδής μία αυτοδιοίκηση που να έχει στόχο την ανάπτυξη του τόπου, να πρωτοστατεί στους αγώνες, να μην ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και να διεκδικεί πόρους από το κράτος.

Σχετικά με την οργάνωση και διοίκηση του Δήμου, ανέφερε ότι θα πρέπει να παραχωρηθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων, να υπάρξει στελέχωση των υπηρεσιών με αξιοκρατικά κριτήρια, πάταξη της γραφειοκρατίας, συμμετοχικές διαδικασίες στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, καθώς και αποκέντρωση των υπηρεσιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τοπικά ζητήματα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης του και έβαλε αρκετές φορές εναντίον του Σ. Μαργέλη.

Είπε ότι αισθάνεται υπερηφάνεια για το ψηφοδέλτιό του και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής Κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα» για να μπορέσουν να αλλάξουν τη Λευκάδα σε πόλη των πολιτών και όχι των πελατών.

Πηγή: www.lefkadanews.com

Προηγουμενο αρθρο
«Ανοίγουμε Πανιά»: Ανακοίνωση -Ενημέρωση
Επομενο αρθρο
Αγροτικός Συν/σμός Λευκάδας «ΤΑΟΛ»: Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.