HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Μαζί για την Λευκάδα μας».

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Μαζί για την Λευκάδα μας».

Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού «Μαζι για την Λευκάδα μας», με επικεφαλής τον υπ. Δήμαρχο Βασίλη Αραβανή.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ionion Star, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφώντας Βεργίνης, ο πρώην βουλευτής και πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερύκιος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Σταματέλος, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Ιονίου Πολιτείας και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού.

Χαιρετισμό απεύθυνε αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερύκιος, ο οποίος παρομοίασε τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, με ένα «πανηγύρι δημοκρατίας», στο οποίο οι επιλογές ψήφου, θα πρέπει να γίνονται με ξεκάθαρα κριτήρια σε ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά, ενώ ευχήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι κερδοφόρο τόσο για τον συνδυασμό του κ. Αραβανή, όσο και για τον συνδυασμό του ομιλούντος.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Παναγιώτη Καββαδά, ο οποίος αρχικά θέλησε να μεταφέρει το χαιρετιστήριο μήνυμα από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θέλησε να περάσει το μήνυμα ενότητας της παράταξής του, η οποία θα φέρει την νίκη, όπως είπε. «Απόψε σε αυτήν την αίθουσα, είμαστε όλοι παρόντες και ενωμένοι, και ο Σολδάτος και ο Βεργίνης, με μία απόφαση: την νίκη και με έναν σκοπό, να βγει δήμαρχος ο Βασίλης Αραβανής», είπε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απεύθυνε στην συνέχεια ο κ. Βεργίνης, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητά του για την νίκη της παράταξής του Βασ.Αραβανή. «Με τέτοιο πλήθος και τέτοιο πάθος, είναι βέβαιο ότι την Κυριακή θα έχουμε νίκη», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας στην συνέχεια, πως η ευθύνη της επόμενης Δημοτικής Αρχής, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς θα κληθεί να αναλάβει την Διοίκηση του Δήμου για το διάστημα της επόμενης πενταετίας. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, πως θα πρέπει να διοικείται από άνθρωπο με ήθος, ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του και τεχνοκρατική εμπειρία. Στοιχεία, πρόσθεσε, τα οποία συγκεντρώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Αραβανής, «ο Βασίλης, ο φίλος», όπως τον αποκάλεσε συγκεκριμένα.

Τελευταίο χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Σολδάτος, ο οποίος θεώρησε δεδομένη την νίκη του κ. Αραβανή, αποκαλώντας τον «αυριανό Δήμαρχο Λευκάδας», καθώς αφουγκραζόμενος τον παλμό τον πολιτών, κατέληξε στην διαπίστωση ότι οι Λευκαδίτες επιθυμούν έναν νέο πρόσωπο στην αυτοδιοίκηση, που θα αναλάβει το τιμόνι της πόλης τους. ¨οι Λευκαδίτες, θέλανε κάτι καινούργιο. Δεν ήθελαν αναπαλαίωση, δεν ήθελαν ρομαντισμούς και ανοησίες, ήθελαν κάτι καινούργιο. Και εμείς αυτό το καινούργιο το προσφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θετική εντύπωση του έκανε το γεγονός, της συμφιλίωσης ανθρώπων που στο παρελθόν είχαν μεγάλη αντιπαλότητα, προκειμένου να συμπορευθούν σε μία κοινή παράταξη, στο πλευρό του κ. Αραβανή.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Αραβανή. « Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μη απαξιώνοντας ό, τι παλιό έγινε. Αλλά η Λευκάδα, θέλει μία νέα αρχή και ένα καινούργιο όραμα, το οποίο θα συνδυαστεί με σχέδιο και εν συνεχεία πράξη. Γιατί εγώ δεν είμαι πολιτικός με την κλασική έννοια του όρου, είμαι πολιτικός μηχανικός και το σημάδι μου είναι συγκεκριμένο. Εκεί μόνο στοχεύω, στο αποτέλεσμα», ήταν τα πρώτα λόγια του υπ. Δημάρχου της Λευκάδας. Η Λευκάδα είπε στη συνέχεια ότι μπορεί να γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός, και να μπει σε αυτοδύναμη αναπτυξιακή τροχιά, με τη συμβολή όλων των πολιτών και όχι ερήμην τους, όπως ξεκαθάρισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους του προγράμματός του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής, μεταξύ των οποίων οι οδοποιίες, η ύδρευση, η διαχείριση σκουπιδιών και οι αναπλάσεις χώρων.

Ο κ. Αραβανής τοποθετήθηκε και στο έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης, για το οποίο είναι σύμφωνος με προϋποθέσεις (όπως η μη επιβολή διοδίων, για το οποίο δεσμεύτηκε) και στο οποίο δεν πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα, σύμφωνα με την δική του μελέτη προτεραιοτήτων.

Επιπλέον διαβεβαίωσε, πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να συνεισφέρει με τις γνώσεις του και την ιδιότητα του στην εξέλιξη των έργων που ανήκουν στην αρμοδιότητά της.

Στον τομέα του πολιτισμού, είπε, ότι θα προβεί στην ανάδειξη των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων με αναπλάσεις και προσπελάσεις που θα βοηθήσουν κα την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι η 35ετής εμπειρία του σε έργα υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, κτηριακών εγκαταστάσεων, αναπαλαιώσεων κλπ, θα συμβάλει στην ολοκλήρωση των έργων στον τόπο με το μικρότερο δυνατό κόστος και στο συντομότερο χρονικό διάστημα, καθώς ως πολιτικός μηχανικός έχει μάθει να λειτουργεί αποτελεσματικά. «Ξέρω τι σημαίνει διαγωνισμός, ξέρω τι σημαίνει προϋπολογισμός και ξέρω πόσο πολύ θα κοστίσει ένα έργο. Άρα αν βάλετε εμάς με την ψήφο σας στην δημοτική Αρχή, θα ξέρουμε τι μας γίνεται και κανένας δεν θα παίζει παιχνίδια σε βάρος του Λευκαδίτικου λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Ρουλα (Σπυριδούλα) Γιαννουλάτου

Πηγή: www.lefkadanews.com

Προηγουμενο αρθρο
Παραδοσιακες φορεσιές της Λευκάδος (βίντεο)
Επομενο αρθρο
«Ανοίγουμε Πανιά»: Ανακοίνωση -Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.