HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Κεφαλονιά μετά τη θεομηνία: Στρατός μεταβαίνει στο νησί (εικόνες, video)

Η Κεφαλονιά μετά τη θεομηνία: Στρατός μεταβαίνει στο νησί (εικόνες, video)

Τις πληγές της μετρά η Κεφαλονιά, η οποία προσπαθεί να συνέλθει έπειτα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας την Παρασκευή.

Σήμερα, μηχανήματα βαρέως τύπου, υλικά και προσωπικό από μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο και την Ανδραβίδα βρίσκονται στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Το στρατιωτικό προσωπικό (αξιωματικοί – υπαξιωματικοί – οπλίτες) καθώς και τα βαρέος τύπου μηχανήματα (2 UNIMOC και 1 Ισοπεδωτής Γαιών) προέρχονται από την 116 ΠΜ και 117 ΠΜ.

Σήμερα, έχει προγραμματισθεί η αποστολή επιπλέον προσωπικού και μηχανημάτων από τον Στρατό Ξηράς (1 Ισοπεδωτής Γαιών, 2 GCB, 2 Η/Ζ, 2 Προωθητές Γαιών) και ΠΑ (2 Ισοπεδωτές Γαιών, 2 Η/Ζ) στο νησί.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.Το νησί κηρύχθηκε το Σάββατο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Πηγή: www.athensvoice.gr

Προηγουμενο αρθρο
Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Επομενο αρθρο
Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία (Το Κάρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.