HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Λαϊκή Ενότητα για τα Λυκειακά τμήματα κατεύθυνσης Καρυάς

Η Λαϊκή Ενότητα για τα Λυκειακά τμήματα κατεύθυνσης Καρυάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΡΥΑΣ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους αγώνες των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών για την έγκριση των τμημάτων κατεύθυνσης της Β! Λυκείου Καρυάς.

Με την κατάργησή τους υπονομεύεται η λειτουργία του Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου Καρυάς και σε μικρό χρονικό διάστημα οδηγούν στο οριστικό κλείσιμο του Λυκείου.

Τα μέτρα αυτά συμπληρώνουν την παραπέρα υποβάθμιση της ορεινής Λευκάδας. Υλοποιούν συγχρόνως με συνέπεια, μέσα από την εσωτερική στάση πληρωμών απέναντι στην Παιδεία και την Υγεία ,τις μνημονιακές εντολές που υλοποιεί η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στήριξαν με την ψήφιση του 3ου μνημονίου στη βουλή μαζί με την κυβέρνηση όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ ,ΠΟΤΑΜΙ.
Τα μέτρα αυτά φθάνουν παντού, δεν ξεφεύγει από αυτά κανείς. Η διέξοδος βρίσκεται στην μαζική δράση για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος.

Σήμερα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και τη σύγκρουση και ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του χρέους, την αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, τη διαγραφή των χρεών των πιο αδύνατων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάκτηση των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων, τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, την επαναφορά των εργασιακών κατακτήσεων και την ενίσχυση μισθών και συντάξεων.

Λευκάδα 14 Νοεμβρίου 2016

Το γραφείο τύπου

Προηγουμενο αρθρο
Κάλεσμα Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών μπροστά στη 17η Νοέμβρη
Επομενο αρθρο
Δελτίο τύπου- ευχαριστήριο του ΙΕΚ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.