HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΗ Λευκάδα ανάμεσα στα 10 μέρη με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο

Η Λευκάδα ανάμεσα στα 10 μέρη με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο

TOP 10: Τα μέρη με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο! Ποιος ελληνικός προορισμός βρίσκεται στη λίστα;

Πολλές φορές συμβαίνει να είναι όμορφο το φυσικό τοπίο που περιβάλλει μια λίμνη, ένα ποτάμι, ή μια παραλία, αλλά τα νερά να μην είναι καθαρά. Στις παρακάτω τοποθεσίες, ο συνδυασμός πανέμορφου τοπίου και καθαρών νερών θριαμβεύει πανηγυρικά!

Laghi de Fusine
Ιταλία100

Αυτές οι δυο παγωμένες λίμνες βρίσκονται περίπου ένα μίλι από τα σύνορα Ιταλίας – Σλοβενίας, και ενώ είναι εξίσου διαυγή τα νερά τους, η μεγαλύτερη έχει και την πιο έντονη τουριστική κίνηση. Το νερό είναι πάρα πολύ κρύο για κολύμπι, αλλά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, από τις βάρκες που διατίθενται για ενοικίαση.

Rio da Prata Bonito,
Βραζιλία101

Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση ασβεστόλιθου που λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο, τα ποτάμια γύρω από την πόλη Bonito της Βραζιλίας είναι εξαιρετικά διαφανή. Ο ποταμός Rio da Prata είναι ένας από τους καθαρότερους, με τα κίτρινα ψάρια Piraputangas να είναι ορατά κάθε στιγμή.

Jiuzhaigou Valley
Κίνα102

Σύμφωνα με το μύθο, οι 108 λίμνες που συνθέτουν το λόφο Jiuzhaigou, δημιουργήθηκαν όταν μια θεά έριξε τον καθρέφτη που είχε πάρει από τον εραστή της, και τον έσπασε σε 108 κομμάτια. Όπως κι αν έχει, τα νερά εδώ είναι πραγματικά Θεού δώρο!

Exuma
Μπαχάμες103

Καθένα από τα 360 νησιά της Exuma περιβάλλεται από καθαρά νερά, είτε κολυμπάτε στην παραλία Big Major Cay, είτε στον Τροπικό του Καρκίνου.

Zamami
Ιαπωνία104

Ο προορισμός Zamami έγινε δημοφιλής κυρίως για τα καρυστάλλινα νερά του. Οι τουρίστες συρρέουν στην παραλία Furuzamami για υποβρύχιο ψάρεμα και καταδύσεις, ανάμεσα στους κοραλλιογενείς υφάλους, τα ψάρια και τα κοράλλια.

Hvar
Κροατία105

Ανάμεσα σε όλες τις, παγκοσμίου φήμης, παραλίες, κατά μήκος της νότιας ακτής της Δαλματίας, αυτές του νησιού Hvar κατέχουν τα πρωτεία. Υπολογίζεται ότι οι παραλίες είναι “εκτεθειμένες” κάθε χρόνο για περίπου 2.7000 ώρες στο φως του ήλιου. Συνεπώς, ο βυθός είναι σχεδόν πάντα “ανοιχτό βιβλίο”.

Koh Lanta
Ταϊλάνδη106

Στα δυτικά της ηπειρωτικής χώρας της Ταϊλάνδης, η Koh Lanta έχει πεντακάθαρα νερά. Τα πραγματικά αξιοθέατα, ωστόσο, βρίσκονται στο βυθό που αποκαλύπτει περίτεχνους κοραλλιογενείς υφάλους, πολύχρωμα ψάρια, και κρυμμένα υποβρύχια σπήλαια!

Λευκάδα
Ελλάδα107

Οι παραλίες της Λευκάδας είναι από τις καλύτερες σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτές κατά μήκος της δυτικής πλευράς του νησιού. Κάποιες είναι στρωμένες με βότσαλα, άλλες με λευκή άμμο, αλλά όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δροσερά, γαλαζοπράσινα νερά, τόσο καθαρά που ποτέ δεν θα ανησυχείτε μήπως χτυπήσετε τα δάχτυλα των ποδιών σε ένα κρυμμένο βράχο.

Blue Lake
Νέα Ζηλανδία108

Η λίμνη Blue είναι και επισήμως η πιο καθαρή λίμνη στον κόσμο. Δυστυχώς, επειδή θεωρείται ιερή (ή Tapu) από τους ντόπιους Μαορί, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν άνθρωποι στο νερό.

Valley of the Five Lakes
Πολωνία109

Οι πέντε αυτές αλπικές λίμνες βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της Πολωνίας και της Σλοβακίας. Η μεγαλύτερη από αυτές, η λίμνη Morskie Oko (“Μάτι της Θάλασσας”), είναι και η πιο δημοφιλής για τους τουρίστες που κάνουν πεζοπορία στα όρη Τάτρα. Μάλιστα, επιλέχθηκε ως μια από τις πιο όμορφες στον κόσμο, από την Wall Street Journal.

Πηγή: www.travelstyle.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επομενο αρθρο
Οι λιτροβιαραίοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.