HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Λευκάδα σε χάρτες της «Τρικογλείου Βιβλιοθήκης» του ΑΠΘ. στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος»

Η Λευκάδα σε χάρτες της «Τρικογλείου Βιβλιοθήκης» του ΑΠΘ. στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος»

ΛΕΥΚΑΔΑ 38.7οΒ 20.7οΑ
ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ, NOMIΣMATA ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ”

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης ΑΠΘ, συμμετέχοντας στους εορτασμούς της ‘Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, παρουσιάζουν αποσπάσματα χαρτών της χαρτοθήκης της «Τρικογλείου Βιβλιοθήκης ΑΠΘ», που καλύπτουν μερικούς αιώνες, πριν την ενσωμάτωσή των Επτανήσων στο Ελληνικό Κράτος.

Ο απόηχος της ιστορίας των εκθεμάτων φθάνει μέχρι τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. με τη Γεωγραφία του Πτολεμαίου και παλιότερα, με αποσπάσματα χαρτών που εκτυπώθηκαν από τον δέκατο πέμπτο αιώνα και ύστερα, μέχρι τα τέλη του δέκατου ένατου, με τη Λευκάδα για περίπου μισό αιώνα (1830 – 1881) να είναι στην παραμεθόριο του νεοϊδρυμένου Ελληνικού κράτους!

Η έκθεση γίνεται στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ και του Εργαστηρίου Χαρτογραφίας ΑΠΘ. Για τους χάρτες θα μιλήσει ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Χαρτογραφική Κληρονομιά της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης. Την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Γενιτσαρίου, Εικαστικός-Καλλιγράφος.

Εγκαίνια έκθεσης : Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00.

Διάρκεια έκθεσης : 18-31 Μαΐου 2017.

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: Λευκαδίτες στην υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων (ανανέωση)
Επομενο αρθρο
Χρηματοδοτούνται έργα στο οδικό δίκτυο Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.