HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Λευκάδα έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να αποτελέσει ναυαρχίδα της ανάπτυξης…

Η Λευκάδα έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να αποτελέσει ναυαρχίδα της ανάπτυξης…

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Διοικητήριο Λευκάδας το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης».

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος και κατέθεσαν θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη.

Σε τοπικό επίπεδο παρεμβάσεις έκαναν ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, ο πρώην βουλευτής Ξενοφών Βεργίνης, ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης, πρόεδρος Επιμελητηρίου, ο Θεόδωρος Βερύκιος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης, ο Μανώλης Θερμός, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων, ο Χρήστος Άγριος, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, και ο Διονύσης Παπανικολόπουλος, οινοποιός.

Ενδιαφέρουσα και άμεσα σχετιζόμενη με το νησί μας ήταν η ενότητα για των «θαλάσσιο τουρισμό» και πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις των: Θεόδωρου Κόντε και Αναστασίας Μαρκάτου.

Ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:« Πρέπει να αποφασίσουμε, να διεκδικήσουμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Φίλες και φίλοι όταν μιλάμε για Ανάπτυξη, πρέπει όλοι να καταλαβαίνουμε το ίδιο πράγμα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι η Ανάπτυξη δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Είναι κάτι μετρήσιμο! Μετριέται με το βαθμό ευημερίας του κάθε πολίτη, με τη δυνατότητά του να προοδεύει , να παράγει, να μετακινείται, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να είναι σύγχρονος. Μετριέται επίσης όσον αφορά το βαθμό της αειφορίας. Όταν δηλαδή η ανάπτυξη δεν είναι ένα απλό πυροτέχνημα, αλλά γίνεται με τρόπο που να εξασφαλίζεται η διάρκειά της και θα ακολουθεί και τις επόμενες γενιές. Πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε πάνω σε στέρεες βάσεις όλα όσα, ως τόπος, διαθέτουμε…»

«Η Λευκάδα αποτελεί πυλώνα του στρατηγικού μας σχεδίου για την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία. Η Λευκάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, προικισμένος με φυσικές ομορφιές, πλούσια παράδοση και υπέροχους ανθρώπους. Έχει, δηλαδή, όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να αποτελέσει ναυαρχίδα της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας στη νέα χιλιετία», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθετηση του ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Προηγουμενο αρθρο
Λουλούδια στη Μάνα μου
Επομενο αρθρο
Ο χώρος της λιμνοθάλασσας ας αποτελέσει το κέντρο διαβούλευσης της τοπικής κοινωνίας για ένα άλλο τρόπο ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.