HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ «Μετωπική Δράση» καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού

Η «Μετωπική Δράση» καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού

Η «ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού, ανήμερα της 70ης επετείου της «Νάκμπα» (καταστροφή), όπου εκατοντάδες Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τη γη τους για να δημιουργηθεί το «κράτος – χωροφύλακας» του Ισραήλ, Ημέρα που επέλεξαν προκλητικά οι ΗΠΑ να εγκαινιάσουν την μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το νέο λουτρό αίματος στα εδάφη της πολύπαθης Παλαιστίνης έχει συνταράξει όλη την ανθρωπότητα. Ο ισραηλινός στρατός σφαγίασε εν ψυχρώ πάνω από 55 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν στα σύνορα με την Γάζα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται έξι παιδιά κάτω των 16 ετών, εκ των οποίων και ένα κορίτσι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700.

Οι ΗΠΑ, ως παγκόσμιος τρομοκράτης, αναβαθμίζει το ρόλο του Ισραήλ, ως περιφερειακού τρομοκράτη, στην περιοχή. Ίδιες ευθύνες έχει το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν με κάθε τρόπο στον αφανισμό του Παλαιστινιακού λαού.

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει συσφίξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ παραχωρώντας τους ελληνικά εδάφη ως ορμητήριο για τα σχέδια τους. Αυτής της κυβέρνησης που χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το έγκλημα, εκφράζει αποτροπιασμό και καλεί τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο «να αναλάβουν άμεσα διεθνή πρωτοβουλία ειρήνευσης». Της ίδιας που αναβάθμισε τις σχέσεις της χώρας με το κράτος-δολοφόνο και σε κάθε ευκαιρία σφίγγει το χέρι των ΗΠΑ και του Ισραήλ επαληθεύοντας για άλλη μια φορά τον Χάρολντ Πίντερ που τόνιζε πως «όποιος σφίγγει το χέρι του δολοφόνου δεν έχει ηθική».

Κανείς δε μπορεί να σιωπά και να συνεχίσει να στέκεται αμέτοχος στο συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράττουν οι ΗΠΑ και το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ. Τούτες τις ώρες είναι ανάγκη το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε κάθε χώρα να ορθώσει το ανάστημά του απαιτώντας

τον άμεσο τερματισμό της σφαγής στην Παλαιστίνη που έχει πάρει διαστάσεις γενοκτονίας
την ουσιαστική κι όχι απλά τη φραστική καταδίκη των δολοφόνων και όσων τους στηρίζουν
τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος προς όφελος και των δυο λαών
την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ που πρέπει άμεσα να διαλυθούν
Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.

Η «πολιτική της διπλωματίας» έχει προκαλέσει αυτό το έγκλημα.
Τώρα πια τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η πολιτική της διεκδίκησης και του αγώνα.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΛΕΥΚΑΔΑ 15-5-2018

Προηγουμενο αρθρο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΝΔ «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης», στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Επιστολή Λευτέρη Αυγενάκη στον Βασίλη Παπαχρήστο

1 Σχόλιο

  1. "Αλαφροισκωτος"
    17 Μαΐου 2018 at 23:59 — Απάντηση

    Και μεις χορτατοι μα το ναι κανουμε παρτι ρεφενε βρε δε βαριέ βρε δε βαριέσαι αδερφε…αβουλοι και δειλοί θεατες μπροστα στα εγκληματα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.