HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ «Μηλιά» από τη Mio Matsuda στη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για τον Λευκάδιο Χέρν

Η «Μηλιά» από τη Mio Matsuda στη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για τον Λευκάδιο Χέρν

DSCN1119

DSCN1120

DSCN1122

DSCN1123

DSCN1137

Ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο το διήμερο αφιέρωμα στο Λευκάδιο Χερν. Οι χτεσινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν ομιλία και επίδειξη συνθέσεων με φυτά των Επτανήσων της ιαπωνικής τέχνης ανθοδετικής ΙΚΕΒΑΝΑ. Πρόκειται για μια τέχνη στην οποία σύνθεση θεωρείται ζωντανός οργανισμός, για τον οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους η φύση και ο άνθρωπος. Η φιλοσοφία της τέχνης αυτής έγκειται στην ανάπτυξη ενός στενού δεσμού με τη φύση.

DSCN1118

DSCN1131

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες:
Τέτη Σώλου: Το Διεθνές Συμπόσιο “The Open Mind of Lafcadio Hearn” στη Λευκάδα τον Ιούλιο 2014 γεγονός σταθμός για τους μελετητές του Λευκάδιου-Συνοπτική αναφορά στα πρακτικά.
Δημοσθένης Αγραφιώτης: “Ο πηγαιμός στο Ματσούε (Matsue). Στα βήματα του Lafcadio Hearn στην νομαρχία Shimane”.
Δρ Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού: Λευκάδιος Χέρν: Ένα διαπολιτισμικό ταξίδι στη ζωή και το πνεύμα του.

DSCN1147

DSCN1151

DSCN1163

Η εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσική. Τραγούδησε η Γιαπωνέζα τραγουδίστρια Mio Matsuda. Ήταν μια αέρινη παρουσία με βελούδινη φωνή. Τόσο η σκηνική της παρουσία –ήταν ντυμένη με ένα λευκό αρχαιοπρεπές φόρεμα- όσο και ο τρόπος που τραγούδησε ελληνικά τραγούδια, ενθουσίασαν το κοινό. Η Mio Matsuda μεγάλωσε από την οικογένεια της με τον Όμηρο. Έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια συγκέντρωσης και απόδοσης τραγουδιών από τα μέρη που πέρασε ο Λευκάδιος Χερν.

Στο βίντεο που ακολουθεί τραγούδησε τη «Μηλιά».

Προηγουμενο αρθρο
ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Σχετικά με την «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας»
Επομενο αρθρο
Στη μάχη ρίχνονται οι δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.