HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Νέα Χορωδία για την εκδήλωση της Βαρκαρόλας

Η Νέα Χορωδία για την εκδήλωση της Βαρκαρόλας

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1964
Λευκάδα 10-08-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας», την Πέμπτη 4-8-2016, πραγματοποίησε το καθιερωμένο έθιμο της «Βαρκαρόλας». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Λευκάδας και με την συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας.

Καντάδες και επτανησιακές μελωδίες ήχησαν στο κανάλι της πόλης της Λευκάδας και εκατοντάδες θεατές, ντόπιοι και ξένοι, πλημμύρισαν τον χώρο της εκδήλωσης.

Οι βάρκες με τους χορωδούς και τους κανταδόρους ξεκίνησαν από το ύψος του Ανοιχτού Θεάτρου και κατέληξαν στην ξύλινη γέφυρα. Κατά μήκος της θαλάσσιας διαδρομής περνούσαν ανάμεσα από φωτισμένους κύκνους, οι οποίοι με το ελαφρύ αεράκι ταξίδευαν στην επιφάνεια του νερού δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα.

Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από τις βάρκες και ανέβηκαν την κεντρική αγορά της πόλης τραγουδώντας και σκορπώντας ενθουσιασμό στο πολυπληθές κοινό που σταματούσε για να ακούσει τραγούδια και ήχους που πλέον στις μέρες μας δεν συναντιούνται συχνά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει η μαέστρος της Νέας Χορωδίας κ. Μαρία-Κυριακή Αραβανή, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

– τον Δήμο Λευκάδας ως συνδιοργανωτή και για την πολύτιμη υποστήριξη που μας παρείχε
-τους χορωδούς του Ομίλου μας και τους κανταδόρους της Αγιομαυρίτικης Παρέας για τις κοπιαστικές τους πρόβες και το υπέροχο αποτέλεσμα που προσέφεραν
-τον κ. Αποστόλη Καραβία, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς δημιουργούς που έχει σήμερα η Λευκάδα, για τις υπέροχες κατασκευές των κύκνων οι οποίες απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και γενικά για την πολύπλευρη βοήθειά του
-τον κ. Γιάννη Μελά για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη συνεισφορά του στην κατασκευή της διαφημιστικής επιγραφής
-τον κ. Γεράσιμο Κακλαμάνη για την βοήθειά του στις ηλεκτρολογικές εργασίες
-τους βαρκάρηδες για την ευγενική συμμετοχή τους
-τους καταστηματάρχες κατά μήκος της οδού Σικελιανού για την συνεισφορά τους ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα
-τον κ. Ξενοφώντα Κοψιδά και τον κ. Στράτο Ζευγά για την δωρεάν παραχώρηση των προβολέων
-τους χορηγούς μας : Α. Σταύρακα Α.Ε. (Ζαχαροπλαστική-Catering, Κούρτη Θεόδωρο (Jorello), Δρακάτου Νίκη (Beauty Full), Θεοχάρη Κων/νο (Electrohome), Κοντογεώργη Χαρ. Παναγιώτη Ο.Ε. (Οικοδομικά υλικά), Σταύρακα Α.Ε. (Εμπόριο ξυλείας), Α. Λάζαρη (Aris rent a car).
– τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν και πρόβαλλαν την εκδήλωσή μας
-όλους τους Λευκαδίτες και τους επισκέπτες της Λευκάδας που βρέθηκαν κοντά μας

Το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Βαλαωρίτεια 2016 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλυχού Γενίου
Επομενο αρθρο
Χρυσό μετάλλιο αφισοκόλλησης!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.