HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Νέα Χορωδία για τον αποκριάτικο χορό της

Η Νέα Χορωδία για τον αποκριάτικο χορό της

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1964

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος χορός του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας», στο art center «Πάνθεον».

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ο αποκριάτικος χορός μας έχει αποκτήσει θεματικό χαρακτήρα προκειμένου να δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα, πέρα από τα συνηθισμένα και να προσφέρουμε ένα ευχάριστο και δροσερό θέαμα στον κόσμο που προσέρχεται να διασκεδάσει.

Φέτος το κεντρικό θέμα του χορού ήταν ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Η αίθουσα διακοσμήθηκε κατάλληλα με σημαίες κρατών, φωτογραφίες τραγουδιστών και σύμβολα της Eurovision ώστε να προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συμβεί κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Μέλη του Ομίλου μας δεν δίστασαν να «εκτεθούν», να αυτοσαρκαστούν και να μεταμφιεστούν σε πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου μουσικού διαγωνισμού.

Η βραδιά ξεκίνησε με την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision με την Μαρινέλλα (Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου) και κορυφώθηκε με την πρώτη θέση της Έλενας Παπαρίζου (Μy number one). Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν το Μάθημα Σολφέζ (Πασχάλης, Μπέσσυ, Ρόμπερτ και Μαριάννα), A-ba-ni-bi (Izhar Cohen & Alpha Beta) από Ισραήλ, Τζέκινς Χαν από Γερμανία, Άνοιξη-Σοφία Βώσσου & Ανδρέας Μικρούτσικος, Antique-Παπαρίζου (Die for you), Σάκης Ρουβάς (Shake it).

Οι εμφανίσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν συγκλονιστικές, με κοστούμια, μεταμφιέσεις και στολές που προσέγγιζαν σε μεγάλο βαθμό τους κανονικούς τραγουδιστές και τους χορευτές-χορεύτριες που τους συνόδευαν.

Η αίθουσα του «Πάνθεον» κυριολεκτικά σείστηκε από τα χειροκροτήματα, τις επευφημίες και το άφθονο γέλιο.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι τραγουδιστικές συμμετοχές, οι παρουσιαστές της βραδιάς (Μαρία & Φίλιππος) πρότειναν να εκπροσωπηθεί φέτος η Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Λευκάδα αφέντρα σε πέντε κέντρα καρναβαλίζεσαι…» και όλοι μαζί σιγοτραγουδώντας το, με τη συνοδεία της ορχήστρας, έδωσαν το σύνθημα για να ξεκινήσει ο αποκριάτικος χορός.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχεια ανέλαβαν οι καλεσμένοι μας οι οποίοι έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ χορού και ξέφρενης διασκέδασης υπό τους ήχους της εξαιρετικής ορχήστρας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε:

• Στην Μαρία-Κυριακή Αραβανή για την επιμέλεια και την παρουσίαση των τραγουδιών της Eurovision.
• Στην Έρη Ορφανού για την διδασκαλία των χορογραφιών και για την τεράστια υπομονή και επιμονή που επέδειξε με τους αρχάριους πλην ταλαντούχους χορευτές-χορεύτριές της!
• Στον Φίλιππο Μελά για την συμπαρουσίαση του προγράμματος, την συγγραφή και απαγγελία σατυρικών στίχων, που με την κοφτερή πένα του δεν άφησε κανέναν ασχολίαστο!
• Στον Γιάννη Ζαφειρόπουλο για την συμβολή του στην διακόσμηση της αίθουσας.
• Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας για την διάθεση των σημαιών κρατών.
• Στην Σχολή χορού της Χρυσούλας Κουνιάκη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας χορού για τις πρόβες.
• Στον DJ Λώλο για την μουσική επιμέλεια των τραγουδιών της Eurovision.
• Στα μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά!!! (γιατί ανεξαρτήτως ηλικίας όλοι παιδιά αισθανόμαστε) που συμμετείχαν εθελοντικά ως τραγουδιστές και χορευτές, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο για πρόβες.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
• Στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν στον χορό μας, διασκέδασαν μαζί μας και μετέφεραν στους αναγνώστες τους την ατμόσφαιρα που επικράτησε με τον πλέον κολακευτικό τρόπο που μας τιμά ιδιαίτερα.
• Σε όλα τοπικά Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν τις εκδηλώσεις και τα δελτία Τύπου του Ομίλου μας.
• Στην Δ/νση και το προσωπικό του art center «Πάνθεον» για την άψογη εξυπηρέτηση.
• Στους δωροθέτες για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς.
• Σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου μας που παραβρέθηκαν στον Αποκριάτικο χορό μας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι αναγνωρίζουν και ανταμείβουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μαζί στον ιστορικό Όμιλο της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.

Το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
«Vojna»: Ο Στέλιος Κατωπόδης στον πιο φωτεινό χορό πολέμου
Επομενο αρθρο
6.740.000 ευρώ για έργα της ΠΙΝ στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα - Ιταλία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.