HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ οδός Άγγελου Σικελιανού πριν από 20 σχεδόν χρόνια

Η οδός Άγγελου Σικελιανού πριν από 20 σχεδόν χρόνια

Δυσκολευτήκαμε πολύ να προσεγγίσουμε την ημερομηνία της σημερινής φωτογραφίας. Παρότι είναι σχετικά πρόσφατη, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες. Υπολογίζουμε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο μέσον της δεκαετίας του ’90. Εικονίζεται τμήμα της οδού Άγγελου Σικελιανού. Το χαμηλό κτίριο που εικονίζεται στα αριστερά ήταν το σπίτι του Γιάννη Αθηνιώτη. Το 4ο κτίριο είναι το σημερινό «Sea To See», το 5ο είναι ο «Δίαυλος« και το 6ο η οικία Μαμαλούκα – «Χάρτες».

Φαίνεται επίσης το πεζοδρόμιο που υπήρχε κατά μήκος του δρόμου και μάλιστα όπως θυμούνται κάποιοι, ήταν ολόκληρο σκαλοπάτι. Την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία μάλλον γκρεμιζόταν το πεζοδρόμιο γι’ αυτό φαίνεται να σταματά σ’ αυτό το σημείο.

659

Στην απέναντι μεριά φαίνεται μπαζωμένο το σημείο που υπήρχε παλιότερα μια ξέρα (ξερολιθιά). Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε ο κ. Θανάσης Σίδερης, το μπάζωμα της ξέρας ξεκίνησε επί Δημαρχίας Θ. Ζωιτά (1979-1982). Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί ένας δρόμος που θα καταλήγει στον Πόντε για να τον χρησιμοποιούν τα βαριά οχήματα. Όλη η κίνηση γινόταν τότε από την Άγγελου Σικελιανού. Είχε υποστηριχτεί εκείνα τα χρόνια, πως η κίνηση των μεγάλων οχημάτων δημιουργούσε κραδασμούς στα κτίρια του δρόμου. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις για το μπάζωμα και το έργο έμεινε ημιτελές.

Μέχρι τη σημερινή τελική μορφή του πεζόδρομου περιπάτου, έγιναν και άλλες επεμβάσεις. Ίσως αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία, να είναι το επόμενο στάδιο από τα αρχικό μπάζωμα.

Σημείωση: η φωτογραφία όπως αναγράφεται και επάνω αριστερά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιανουαρίου 2017. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος δέχτηκε πολλά εποικοδομητικά σχόλια στην προσπάθεια να θυμηθούμε πότε μπορεί να ήταν τραβηγμένη, καθώς και να αναγνωρίσουμε το χώρο όπως ήταν παλιότερα.

Τόσο αυτή τη φωτογραφία όσο και κάποιες άλλες, μας παραχώρησε ο κ. Θανάσης Ασπρογέρακας. Τον ρωτήσαμε για πρόσωπα και πράγματα και μας είπε πως, είχε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του αλλά δεν θυμόταν.

Η φωτογραφία όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα, ανήκει στην κ. Πηνελόπη Γεωργίου. Είναι τραβηγμένη [τον Αύγουστο του 1993 από ένα ανεμόπτερο το οποίο διαφήμιζε το 31ο Φεστιβάλ Φολκλόρ, χορηγία του τότε μαγαζιού της οικογένειάς της “Allegro”].

Είναι αδιαπραγμάτευτο στη διαχείριση αυτής της σελίδας πάντα να ζητά την άδεια από τον κάτοχο της φωτογραφίας. Και για δεοντολογικούς λόγους αλλά και για να αντλούμε στοιχεία για την φωτογραφία. Ασφαλώς και αν το γνωρίζαμε, θα ερχόμαστε σε επαφή με την κ. Γεωργίου.

Η παρακάτω φωτογραφία της Πηνελόπης Γεωργίου δείχνει το ανεμόπτερο και συμπληρώνει την πρώτη.

Προηγουμενο αρθρο
Νέα επιδείνωση του καιρού προαναγγέλλει η ΕΜΥ
Επομενο αρθρο
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νικιάνας - Τυχεροί Αριθμοί Λαχειοφόρου Αγοράς

7 Σχόλια

  1. mike.giann
    15 Ιανουαρίου 2018 at 00:54 — Απάντηση

    Αν και φωτο δεν ειναι ιδιεταιρα καθαρη, βαση των αυτοκινητων που διακρινονται, το πιο νεο μοντελο ειναι της περιοδου 92-94 (μαλλον toyota) οποτε η φωτο δεν μπορει να ειναι παλιοτερη

    • mike.giann
      15 Ιανουαρίου 2018 at 23:27 — Απάντηση

      τελικα επεσα μεσα!!! τς τς τς… χαχαχα

  2. Hfestionas
    19 Ιανουαρίου 2017 at 23:14 — Απάντηση

    Παρακαλείται ο κ. “BELLIAS” να ενημερώσει το κοινό για την ακριβή ημερομηνία της ως άνω φωτογραφίας, ως ο πλέον αρμόδιος.

  3. anwnimos
    16 Ιανουαρίου 2017 at 17:38 — Απάντηση

    Πόσο πιο όμορφες οι όψεις των κτιρίων στη Σικελιανού χωρίς τις τωρινές παράνομες τζαμένιες κλειστές κατασκευές που καταλαμβάνουν πεζοδρόμιο

  4. Χρηστος παλιουρα
    16 Ιανουαρίου 2017 at 11:46 — Απάντηση

    Για τα μαγαζια που εχουν επεκταθει στο πεζοδρομιο δεν έχετε να πειτε κάτι΄;;;

  5. Άγγελος Σταγιάνος
    16 Ιανουαρίου 2017 at 09:57 — Απάντηση

    Η φωτογραφία πρέπει να είναι στις αρχές της δεκαετίας του 90. Στο τριόροφο κτίριο που φαίνεται στο κέντρο, είναι το μπαρ του Τσάγια, που είχε έντονη νυχτερινή ζωή την περίοδο εκείνη.

  6. ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ
    15 Ιανουαρίου 2017 at 22:40 — Απάντηση

    Η φωτογραφία είναι πιο παλιά, το σπίτι του Γιάννη Αθηνιωτη είναι ακριβώς από πίσω από το γωνιακό, με την κόκκινη σκεπή. Το μικρό γωνιακό υπήρξε μπαράκι με το όνομα Bell. Στη γωνία που είναι το τώρα το PURE ήταν η disco LAGOON μετά έγινε μπουζούκια. Με το coconut δίπλα υπήρξαν η αρχή της νυχτερινής ζωής στη ΛΕΥΚΆΔΑ

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.