HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής (Φώτo + βίντεο)

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής (Φώτo + βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε χτες (23/8) η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, στην αίθουσα που μέχρι σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν και ορκίστηκαν οι εκλεγέντες Δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκλεγέντες σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, οι σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων και οι Τοπικοί εκπρόσωποι. Στη τελετή παραβρέθηκαν ακόμα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ράπτης, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κα. Πανδή, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης, ο νεοεκλεγείς Αντιπερειφερειάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Δάγλας, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγορόπουλος και άλλοι που ίσως μας διαφεύγουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των εκλεγέντων καθώς και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που είχαν προσκληθεί.

Το τελετουργικό στη σημερινή εκδήλωση περιλάμβανε την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων (121 άτομα) και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας.

Τελέστηκαν δυο ορκωμοσίες. Ο δήμαρχος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν στο Σύνταγμα (πολιτικός όρκος): «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» και οι υπόλοιποι στο Ευαγγέλιο (θρησκευτικός όρκος): «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ο νυν Δήμαρχος κ. Αραβανής σε σύντομη ομιλία του ευχήθηκε στη νέα Δημοτική αρχή υγεία, δύναμη και μια καλή θητεία. Ο νέος Δήμαρχος κ. Δρακονταειδής που μίλησε στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που βρίσκεται η χώρα, μια κρίση όπως δήλωσε, «που μας επιβλήθηκε από τους νεοφιλελεύθερους φονταμεταλιστές των αγορών». Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τόνισε, αλλά είναι για μας μια πρόκληση και υποσχόμαστε να εργαστούμε σκληρά και με σεμνότητα. Δεν βλέπουμε το Δήμο ως λάφυρο, ούτε ως φέουδο είπε στη συνέχεια, είμαστε ενοικιαστές του Δήμου, ιδιοκτήτες, είναι οι πολίτες. Η ετυμηγορία των πολιτών έδειξε ότι στοχεύει σε άλλο τρόπο άσκησης εξουσίας. Δεν θα ακολουθήσουμε τις πολιτικές του παρελθόντος. Ο δήμος θα λειτουργεί αξιοκρατικά, με όρους διαφάνειας και ισονομίας, εντιμότητας, αξιοπρέπειας και πολιτικής ηθικής.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου: η εγκατάσταση της νέας Δημοτικής αρχής θα γίνει τη ∆ευτέρα 1η Σεπτεµβρίου 2014. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη πράξη παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης του δήµου. Από την ηµέρα αυτή αναλαµβάνουν καθήκοντα οι νέες αρχές των δήµων και αρχίζει η θητεία τους, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.

Μετά τις φωτογραφίες ακολουθούν 2 ερασιτεχνικά βίντεο με την ορκωμοσία

Προηγουμενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ του Νίκου Ζαβιτσάνου από την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής
Επομενο αρθρο
Εμμανουήλ Κριαράς: Κορυφαίος δάσκαλος, σπουδαίος Ελληνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.