HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ πριγκίπισσα και το μπιζέλι!

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι!

Άγριο μπιζέλι είναι, αν δεν κάνουμε λάθος, αυτό το πανέμορφο αγριολούλουδο που συναντήσαμε σε μεγάλες ποσότητες λίγο πριν το Σπανοχώρι ακριβώς δίπλα στο δρόμο, πριν από λίγες μέρες. (Tetragonolobus purpureus)
3
Είναι πανέμορφο και δείχνει ντελικάτο. Διαβάζοντας το όνομά του στο νου μας ήρθε το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι».

11

Μια πριγκίπισσα ντυμένη φτωχικά και μουσκεμένη από τη βροχή βρέθηκε στο κατώφλι ενός πρίγκιπα. Η παμπόνηρη μέλλουσα πεθερά της για να διαπιστώσει αν όντως κρατάει από αρχοντική γενιά κι αξίζει για σύζυγος του γιου της, παράχωσε κάτω από είκοσι στρωσίδια και είκοσι πουπουλένια στρώματα. στο κρεβάτι της νέας, ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωινό η γαλαζοαίματη κοπελιά παραπονέθηκε πως δε μπόρεσε να κοιμηθεί γιατί κάτι την ενοχλούσε όλη τη νύχτα. Έτσι πήρε επάξια τη θέση της νύφης!

32

Μόνο μία αληθινή πριγκίπισσα θα μπορούσε να είναι τόσο ευαίσθητη σε αυτό!

33

Έτσι ο πρίγκιπας την πήρε για γυναίκα του, αφού τώρα ήξερα ότι είχε μια αληθινή πριγκίπισσα και το μπιζέλι τοποθετήθηκε στο μουσείο, όπου μπορείτε να το δείτε και σήμερα, αν δεν το έχει κλέψει κανείς.

IMG_4290

Προηγουμενο αρθρο
Συμμετοχή της «Νέας Χορωδίας» στην 13η Χορωδιακή Συνάντηση στο Αγρίνιο
Επομενο αρθρο
Σπύρος Γ. Φίλιππας: Ο ιδανιστής ειρηνοδρόμος και οι λαϊκές ουτοπίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.