HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ προγραμματική σύμβαση για τους δρόμους πρόσβασης στις παραλίες

Η προγραμματική σύμβαση για τους δρόμους πρόσβασης στις παραλίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η προγραμματική σύμβαση για τους δρόμους πρόσβασης στις παραλίες,
στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Σας αποστέλλουμε την εισήγηση του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος στη σημερινή 8η Συνεδρίαση του Δ.Σ. σχετικά με: «απόφαση Δ.Σ. για έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Λευκάδας με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την υλοποίηση έργων επειγουσών παρεμβάσεων Α φάσης για την αποκατάσταση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας της υφιστάμενης χάραξης των οδών προσπέλασης των ακτών στις περιοχές Εγκρεμνών, Γιαλού και Πόρτο Κατσίκι.»
Εισηγητής: Γρηγόρης Γκογκάκης, Δημοτικός Σύμβουλος

Αναλυτικά, η εισήγηση έχει ως εξής:

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας της άμεσης αντιμετώπισης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό στις 17-11-2015 σε τμήματα του οδικού δικτύου της Λευκάδας, προτείνεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Λευκάδας με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την υλοποίηση έργων επειγουσών παρεμβάσεων Α φάσης για την αποκατάσταση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας της υφιστάμενης χάραξης των οδών προσπέλασης των ακτών στις περιοχές Εγκρεμνών, Γιαλού και Πόρτο Κατσίκι.
Οι δρόμοι αυτοί ανήκουν στο δημοτικό οδικό δίκτυο, αλλά ο Δήμος κα οι υπηρεσίες του είναι αντικειμενικά αδύνατο να ανταποκριθούν στην εκτέλεση των έργων αυτών λόγω της ιδιαιτερότητας των τεχνικών παρεμβάσεων και των κατασκευαστικών δυσκολιών.
Ο προϋπολογισμός των έργων που θα δημοπρατηθούν εκτιμάται στο ποσό των 5.700.000,00 και θα χρηματοδοτηθεί από το ενάριθμο έργο 2015ΣΕ071 00024της ΣΑΕ 071 του Π.Δ.Ε του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης ορίζεται σε 29 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη.
Φορέας εκτέλεσης των έργων θα είναι το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δια των αρμόδιων υπηρεσιών του και ο Δήμος Λευκάδας θα συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, θα συνεργάζεται σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης και θα παρέχει κάθε δυνατή και αναγκαία πληροφορία και βοήθεια για την υλοποίηση όλων όσων προβλέπονται στη σύμβαση αυτή.
Θέτω υπόψη σας το περιεχόμενο του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης στο οποίο φαίνονται αναλυτικά οι επιμέρους όροι.

Εισηγούμαι
1) Την έγκριση του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης
2) Τον ορισμό εκπροσώπου Δήμου μας στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης και επίλυσης διαφορών
3) Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της σύμβασης.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Διαβάστε την σύμβαση [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Με μια μόνο θητεία συνταξιοδοτούνται πλέον οι Δήμαρχοι
Επομενο αρθρο
Εισηγήσεις 8ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.