HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ πτωχευμένη λάμψη της ματαιοδοξίας

Η πτωχευμένη λάμψη της ματαιοδοξίας

Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ιβ Μοντάν προσήλθε κάποτε σε μια εκδήλωση με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Ενα δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Πώς γίνεται εσείς, ένας αριστερός, να κυκλοφορείτε με τέτοιο αυτοκίνητο;». Και ο Μοντάν ατάραχος του απάντησε: «Καλύτερα πλούσιος και αριστερός, παρά φτωχός και δεξιός».

Είπαμε να μην είμαστε καρμίρηδες, ηθικολόγοι, γκρινιάρηδες, να τα ξεπεράσουμε όλα. Αλλά μήπως φτάνει κάποια στιγμή που η πρόκληση, επαναλαμβανόμενη πλέον, άρα συνειδητή, ξεπερνάει κάποια όρια;

Εχουμε μάθει πλέον ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι ένας πλούσιος άνθρωπος(άντε ευκατάστατος, για να μην πει ότι υπερβάλλουμε), παντρεμένος με μια πλούσια γυναίκα. Εχουμε μάθει απέξω κι ανακατωτά για τη βίλα τους στην Αίγινα και για το πώς χαλαρώνουν γύρω από την πισίνα, για το πώς γυμνάζονται τρέχοντας στους γύρω δρόμους. Τα έχουμε μάθει αυτά κι εμείς κι όλη η υφήλιος. Πόσο ακόμα;

Ο κ. Βαρουφάκης είναι υπουργός Οικονομικών μιας-ο ίδιος το έχει πει- πτωχευμένης χώρας. Που τρέχει στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει μια δόση δανείου. Είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που πασχίζει να δώσει ρεύμα και συσσίτια στους άπορους, που προσπαθεί να πείσει χιλιάδες οφειλέτες να πληρώσουν έστω 20 ευρώ το μήνα.

Κατακεραυνώνουν όλοι-από τον Τσίπρα ως τον τελευταίο πολίτη- τον απλό βουλευτή, που παράκουσε την οδηγία και δεν αρνήθηκε να πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ολοι αυτοί πώς αισθάνονται, άραγε, όταν βλέπουν αυτήν την ακόρεστη επιδειξιομανία του κ. Βαρουφάκη; Φωτογραφίες ανφάς και προφίλ. Στο τραπέζι με τα εδέσματα, στη βιβλιοθήκη, στο πιάνο, αγκαλιά με τη γυναίκα του στο έδαφος, αγκαλιά στον αέρα, στην Αίγινα, κάτω από την Ακρόπολη (τελευταίο κατόρθωμα οι πόζες για το γαλλικό περιοδικό «Paris Match» εδώ).

Εντάξει, δεν είπε κανείς να υποκρίνεται ο κ. Βαρουφάκης βαφτίζοντας κι αυτός το κρέας ψάρι, δηλαδή να παριστάνει τον φτωχό, ενώ είναι πλούσιος. Είναι άλλο αυτό κι άλλο η συνεχής επίδειξη. Αν δεν πιστεύει στην απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας, ας θυμηθεί-κι ας εφαρμόσει- το «μέτρον άριστον».

Εστω για το λίγο διάστημα που θα εκπροσωπεί μια πτωχευμένη χώρα.

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Για τον Γιώργο Φατούρο «Αντί στεφάνου..»
Επομενο αρθρο
Συναυλία για παιδιά Βιβλιοθήκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.