HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ πόλη μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη!!

Η πόλη μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη!!

Κάθε καλοκαίρι η ιδία κατάσταση. Κάθε Ιούλιο και Αύγουστο η πόλη της Λευκάδας και όλο το νησί, δρόμοι, δέντρα, κολώνες γίνονται μια πολύχρωμη κουρελού, από τις αφίσες. Το κάθε «μπουλούκι» που έρχεται να μας «εκπολιτίσει», φροντίζει πρώτα να μας βρωμίσει!

Κάποιες μάλιστα από τις αφίσες που βρωμίζουν τον τόπο, φέρουν και την σφραγίδα του Πνευματικού Κέντρου.
Κάθε καλοκαίρι η ίδια κατάσταση. Η αφισορύπανση στο έπακρο και μείς μιλάμε για την Λευκάδα του πολιτισμού.

Κάθε τέτοια εποχή κάνουμε συνήθως ένα σχόλιο για το θέμα. Δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι, απλά -ως… γραφικοί που είμαστε- το κάνουμε περισσότερο για τη συνείδηση και την αισθητική μας.

Ομολογούμε πως φέτος, με την τροπή που έχουν τα πράγματα σε άλλους τομείς, δυσκολευόμαστε κάπως. Ένα σωρό ερωτηματικά μας βασανίζουν, γιατί κάλλιστα, μπορεί να αντιτείνει κάποιος:

Με αυτό βρήκες να ασχοληθείς, τόσα προβλήματα έχει η Λευκάδα; Ή, όταν η παραλίες της Λευκάδας έχουν υποστεί διάβρωση, εσείς ασχολείστε με την αφισορύπανση; Ή ακόμα, όλη η Ελλάδα στην ίδια κατάσταση είναι, τι ψάχνεις;

Το θέμα μπορεί να είναι τεράστιο! Και πως βεβαιώνεται η παράβαση, αφού πολλές αρμοδιότητες πιθανόν επικαλύπτονται από διαφορετικές υπηρεσίες!

Άσε που μπορεί να υπάρχει κάποιο παραθυράκι νόμου, που αγνοούμε, που να επιτρέπει τις αφίσες στις κολώνες υπό μορφή σάντουιτς!

Στο θέμα ακόμα μπορεί να ανακύψουν και κοινωνικές προεκτάσεις! Και πως θα ζήσουν τα μπουλούκια που μεταφέρουν «πολιτισμό» χωρίς τις αφίσες;

Που πας κυρία μου, χωρίς να μας αναφέρεις… δυο Νόμους;

Προηγουμενο αρθρο
Αφήστε το μήνυμά σας
Επομενο αρθρο
Πέθανε ο Μάνος Ελευθερίου

2 Σχόλια

  1. Anwnimos
    22 Ιουλίου 2018 at 23:29 — Απάντηση

    Όντως. Και κατά τα άλλα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον απολογισμό έκανε έκκληση στους δημότες για τήρηση των κανονισμών που έχουν ψηφιστεί. Αυτοί μας τρολαρουν ρε….

  2. giorgos
    22 Ιουλίου 2018 at 13:47 — Απάντηση

    Κι’ όμως , παρ’ όλο τό χάλι πού παρουσιάζει ή πόλη …Ο Δήμαρχος απαιτεί νά αναλάβει αυτός τήν διαχείριση τών παραλιών καί τού αιγιαλού…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.