HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ σημερινή συγκέντρωση για την υγεία

Η σημερινή συγκέντρωση για την υγεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/10) στον Άγιο Μηνά, η προγραμματισμένη συγκέντρωση – συλλαλητήριο για την υγεία και τα οξυμμένα προβλήματα του Νοσοκομείου. Στη σημερινή συγκέντρωση είχαν δηλώσει συμμετοχή 10 σωματεία – σύλλογοι, τα παρακάτω: Εργατικό Κέντρο – Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου – Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. – Ένωση Γονέων – Σύλλογος ΟΤΑ Λευκάδας – Ε.Λ.Μ.Ε Λευκάδας – Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας – Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου – Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου – Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδας.

Αν σταματούσα εδώ, διανθίζοντας το κείμενο με φωτογραφίες ή ακόμα αναφέροντας ποιοι μίλησαν και τι είπαν, το ρεπορτάζ θα φαινόταν ολοκληρωμένο.

Με κίνδυνο για γίνω δυσάρεστη και να με «αναφέρουν» κάποιοι συνδικαλιστές και επειδή για την κάλυψη μιας εκδήλωσης δεν απαιτείται φωτογραφική μηχανή και κασετόφωνο, συνεχίζω. Η συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή και για ένα τόσο σοβαρό θέμα εκδήλωση, ήταν απογοητευτική. Με τους ευνοϊκότερους υπολογισμούς στη συγκέντρωση δεν συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα.

Αν 10 φορείς, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, για ένα μεγάλο θέμα όπως αυτό της υγείας, τότε ποιους εκφράζουν; Αν η σημερινή εκδήλωση μπορούσε να δώσει κάποιο μήνυμα, τι μήνυμα έδωσε ένα ολόκληρο νησί; Αν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις ελλείψει συμμετοχής, έχουν ξεπεραστεί, με ποιο τρόπο τελικά οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούσαν να γίνουν συμμέτοχες στη επίλυση των τοπικών προβλημάτων (Νοσοκομείο), αλλά και γενικότερων;

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Γιορτή Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού
Επομενο αρθρο
Παιχνίδια στον ήλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.