HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ στιγμή της διάσωσης από Ιταλούς στο σημείο που καίγεται το πλοίο [εικόνες]

Η στιγμή της διάσωσης από Ιταλούς στο σημείο που καίγεται το πλοίο [εικόνες]

Ειδικό ρυμουλκό με πυροσβέστες έχει ξεκινήσει από το Μπάρι της Ιταλίας, καθώς σύμφωνα με τον Ιταλό καπετάνιο υπάρχουν ακόμη ελεγχόμενες εστίες φωτιάς στο πλοίο, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν το πλοίο ρυμουλκηθεί στην Αλβανία.

Προς το παρόν τα επτά πλοία σχηματίζουν κλοιό ασφαλείας γύρω από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό, προκειμένου να αποβιβαστούν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες, ενώ παρατηρείται κυματισμός 4 μέτρων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι επιβάτες και πλήρωμα είναι διαφόρων εθνοτήτων εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες, ενώ υπάρχουν ακόμη 18 Γερμανοί υπήκοοι, δύο Αφγανοί, 54 Τούρκοι, 22 άτομα αλβανικής υπηκοότητας και 1 υπήκοος Μάλτας.

Από νωρίς δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο ένα C-130 και έξι ελικόπτερα: τρία ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης το «Norman Atlantic» έχει προσεγγίσει ένα πλοίο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο θα παραλάβει ορισμένους από τους επιβάτες μέσω λέμβων, καθώς και πλωτά του Λιμενικού.

304

300

301

302

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Παρέμβαση του Συλλόγου«ΣΑΠΦΩ» και του Συλλόγου «Αγιοπετριτών» για το δρόμο Πόντη - Νηρά
Επομενο αρθρο
Η βροχή ως ανωτέρα βία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.