HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Συναυλία του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας στο κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Η Συναυλία του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας στο κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου δόθηκε η συναυλία του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας στο κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός με θέμα: «Around the world with Lefkas Brass».

Αρτιότατη και υποδειγματική ερμηνεία μουσικών έργων από όλο τον κόσμο προσέφεραν στο κοινό μια ευχάριστη μουσική ποιοτική βραδιά.

Το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1994 από νέους Λευκαδίτες Μουσικούς, προερχόμενοι όλοι από τα φυτώρια της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Σκοπός του είναι η ενθάρρυνση των νέων και η προσέλευσή τους στην ποιοτική μουσική, η αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στον τόπο τους και γενικότερα.

Προωθεί καινούργια έργα γραμμένα για μικρά σύνολα από Έλληνες και ξένους συνθέτες (Κ. Σφέτσας, Ν. Ντρέλας, Γ. Μεσσήνης, κ. α.) μεταγράφοντας και διασκευάζοντας κομμάτια από το μεσαίωνα, την αναγέννηση και το μπαρόκ, έως την σύγχρονη εποχή και από το χώρο της δύσης έως την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική δημιουργία.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες τόσο του Λυρικού Θεάτρου όσα και με καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου.

Αποτελείται από τέσσερα μόνιμα μέλη και η σύστασή του διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του εκάστοτε ρεπερτορίου. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Κυπαρισσία, Άρτα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόλο, Πρέβεζα και Λευκάδα, συμμετέχοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ.

Τα μέλη του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας τα οποία εμφανίζονται σήμερα σαν κουαρτέτο αποτελούν:

ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Η Μαντολινάτα του «Ορφέα» συναντά τον Ορφέα Περίδη
Επομενο αρθρο
Σε υψηλά επίπεδα η τιμή των καυσίμων στα ελληνικά νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.