HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣύγκλητος Ιονίου Πανεπιστημίου: λειτουργία Τμήματος στη Λευκάδα υπό την προϋπόθεση…

Σύγκλητος Ιονίου Πανεπιστημίου: λειτουργία Τμήματος στη Λευκάδα υπό την προϋπόθεση…

Ι Ο Ν Ι Ο  Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7η Συνεδρίαση Συγκλήτου, 04-12-2019

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 4559/2018 τα Τμήματα Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΠΑ) με έδρα τη Λευκάδα και Εθνομουσικολογίας (ΤΜΕΘ) με έδρα το Ληξούρι θα ενεργοποιούνταν ακαδημαϊκά όταν η Σύγκλητος του Ι.Π. θεωρούσε ότι συνέτρεχαν οι κατάλληλες ακαδημαϊκές συνθήκες και οι απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και πάντως όχι αργότερα από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση των δυο αυτών τμημάτων δε συμπεριλαμβανόταν στις προτάσεις που είχαν συνταχθεί από την αρμόδια Δι-ιδρυματική Επιτροπή που διερεύνησε την ενσωμάτωση του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ούτε είχε βεβαίως εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αντιθέτως, η Σύγκλητος του Ιδρύματος είχε εκφράσει – πριν την ψήφιση του Ν.4559/2018 – τους προβληματισμούς της σχετικά την ίδρυσή τους, η οποία, εκτός των άλλων, θα συνεπαγόταν τη διάθεση σημαντικών πόρων και κυρίως ανθρώπινου δυναμικού (διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού) εις βάρος των υπολοίπων Τμημάτων του Ιδρύματος, τα οποία είναι βιώσιμα και η λειτουργία τους εμπίπτει στον ακαδημαϊκό σχεδιασμό του.

Σήμερα, παρόλο πού το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες οργάνωσης της λειτουργίας όλων των νέων τμημάτων, ακολουθώντας τις επιταγές του Ν.4559/2018, αλλά και του Στρατηγικού Σχεδιασμού του για την ανάπτυξη Τμημάτων του σε όλα τα Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο), ο οποίος υλοποιείται με μεγάλη προσπάθεια λόγω και της υποστελέχωσης σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου αποφασίζει:

Να επιμείνει στην ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών με έδρα τη Λευκάδα για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-22, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν επιλυθεί εν τω μεταξύ θέματα, όπως το στεγαστικό και η πρόσληψη διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Προς τούτο, θα υποβάλει Μελέτη Σκοπιμότητας και Πρόγραμμα Σπουδών για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ.

Να μην υποβάλει επί του παρόντος Μελέτη Σκοπιμότητας και Πρόγραμμα Σπουδών για το Τμήμα Εθνομουσικολογίας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών και να επανέλθει σχετικά στο μέλλον, αφού θα έχουν επιλυθεί εντωμεταξύ διαφορά προβλήματα που έχουν προκύψει από την υλοποίηση της αφομοίωσης του πρώην ΤΕΙ από το Ι.Π.
Η απόφαση της Συγκλήτου είναι ομόφωνη.

Παράλληλα, επιμένει στην πάγια θέση της ότι η οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης νέων ακαδημαϊκών μονάδων ή τροποποίησης της λειτουργίας υφιστάμενων θα πρέπει να γίνεται με αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια και εντός των αρμοδίων οργάνων του Ιδρύματος.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Σημαντικές επαφές του Χαράλαμπου Καλού για το Θέατρο Λευκάδας και χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο
Επομενο αρθρο
Η Γ' λυκείου του μουσικού σχολείου Λευκάδας διοργανώνει Stand up comedy show

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.