HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ «Σύναξη Νέων» και φέτος στην «Καταφυγή»!

Η «Σύναξη Νέων» και φέτος στην «Καταφυγή»!

Για μια ακόμη χρονιά κάθε Τρίτη βράδυ, από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 μ.μ. στο φιλόξενο κτίριο της «Καταφυγής», στην πόλη της Λευκάδας (οδ. Μεγανησίου 5 – έναντι του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου), με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πραγματοποιείται η εβδομαδιαία «Σύναξη Νέων», ηλικίας 22 – 45 ετών.

Μια παρέα νέων ανθρώπων συναντιέται κάθε εβδομάδα και συζητάει κάποιο πνευματικό θέμα από το 2009 –αρχικά στον Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων και από το 2012 στην «Καταφυγή».

Υπεύθυνος για τη «Σύναξη Νέων» είναι ο π. Ιωάννης Λάζαρης. Προηγείται η Ακολουθία του Αποδείπνου και έπεται σύντομη εισήγηση, με βάση ένα κείμενο από την εκκλησιαστική γραμματεία ή την επικαιρότητα. Ακολουθεί ελεύθερος διάλογος, με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων και με σεβασμό όλων των απόψεων.
Κατά καιρούς φιλοξενούνται και άλλοι ομιλητές, ενώ πραγματοποιούνται πνευματικές εξορμήσεις σε κοντινά μοναστήρια, συναντήσεις για προβολή ταινίας ή κοινή τράπεζα.

Η συνάντηση είναι αφετηρία πνευματικών αγώνων, τόπος εναπόθεσης προβληματισμών, ευκαιρία ξεκούρασης από την καθημερινότητα και δυνατότητα να συνδεθούν οι νέοι άνθρωποι αληθινά.

Στη Σύναξη μπορούν να συμμετάσχουν νέοι που διαμένουν στη Λευκάδα ή και σε άλλα μέρη του νησιού και έχουν την καλή αγωνία για την Πίστη, την Αλήθεια και τη Ζωή.

Λευκάδα, 16 Νοεμβρίου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

2016-11-16_1810

Προηγουμενο αρθρο
Ένταξη του Νοσοκομείου Λευκάδας στο ΠΕΠ 2014-2020
Επομενο αρθρο
Ένωση Γονέων Κηδεμόνων Λευκάδας: 43 χρόνια από τότε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.