HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ τήρηση του Νόμου δεν είναι «γραφειοκρατική ανοησία»

Η τήρηση του Νόμου δεν είναι «γραφειοκρατική ανοησία»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια «γραπτή πληροφόρηση προς τον αρμόδιο Υπουργό»……..

Διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ την αντί ερωτήσεως, γραπτή πληροφόρηση του βουλευτή Λευκάδας στον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη. Ο κος Βουλευτής λέει στον Υπουργό (για όσους δεν έτυχε να την διαβάσουν) τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ, με την άφιξη προ λίγων μηνών, του νέου επικεφαλής στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, έχει επέλθει αναστάτωση στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης της Λευκάδας, εξαιτίας των αλλαγών που έχει προκαλέσει ο παραπάνω αξιωματικός στην παραθαλάσσια ζώνη ευθύνης του Λιμεναρχείου, που περιβάλλει την πόλη της Λευκάδας.»……. «μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τόσο στη Δυτική Παραλία, όσο πλέον και στην Ανατολική, εξαιτίας των προστίμων που επιβάλλει ο νέος Λιμενάρχης στα καταστήματα, λόγω της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων δίπλα στη θάλασσα» .!!!!!!!

Και καταλήγει:

«Κε Υπουργέ, αναρωτιέμαι αν η απόλυτη γραφειοκρατία, η απόλυτη τήρηση του γράμματος του νόμου αντί του πνεύματος του νόμου…. …στο κατά πόσο κάποιοι λειτουργοί της προάσπισης της ευταξίας αξιωματικοί του Λιμενικού, είναι αρωγοί στην κοπιώδη προσπάθεια και τον αγώνα του επαγγελματικού κόσμου που εξοντώνεται κυριολεκτικά…………γιατί συνθήκες λειτουργίας δεκαετιών διαγράφονται, με μια απόφαση γραφειοκρατικής ανοησίας, προκαλώντας θύματα και δίνοντας τη χαριστική βολή, χωρίς καν εξαιρέσεις, στους αγωνιζόμενους για τον επιούσιο επαγγελματίες. Μεταφέροντας την αγωνία των συμπολιτών μου, οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σας παρακαλώ για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση».

«Να μετατεθεί πάραυτα στον Έβρο, στο τριεθνές αν και δεν έχει θάλασσα» προσθέτουμε εμείς.

Ο κος βουλευτής (ο 2ος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) αυτός που έχει ψηφίσει όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς Νόμους στη Βουλή, καταδικάζοντας την νεολαία στην ανεργία, τους εργαζόμενους σε μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας και μεροκάματα πείνας, τους συνταξιούχους να μην μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακα τους.
Τώρα για λογαριασμό λίγων καταστημάτων καταγγέλλει τον Λιμενάρχη γιατί εφαρμόζει το Νόμο και τις διατάξεις !!!!!

Γνωρίζει ότι από το 2008 με απόφαση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ καθορίστηκε μπροστά από τα καταστήματα της ανατολικής παραλίας ελεύθερο πεζοδρόμιο πλάτους 1,3 m για την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία μανάδων με παιδιά, ηλικιωμένων και όλων όσων κυκλοφορούν στη περιοχή; Επίσης με την ίδια απόφαση στο απέναντι υπερυψωμένο πεζοδρόμιο καθορίστηκε ελεύθερη ζώνη (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) 3 μέτρων από την μεριά της θάλασσας για την βόλτα τουριστών και ντόπιων;

Από αυτά τίποτε δεν τηρείται τόσα χρόνια και ο βουλευτής κατηγορεί τον Λιμενάρχη γιατί επιμένει (και μπράβο του) σ’ αυτές τις αποφάσεις.

Μήπως εκτός των καταστηματαρχών ενδιαφέρθηκε και για τους δεκάδες εργαζόμενους (σχεδόν όλοι τους νέοι άνθρωποι) στα καταστήματα αυτά, με ποιες εργασιακές δουλεύουν ( ασφάλιση-ωράριο-αμοιβές κλπ);

Φοβούμαστε ότι ετοιμάζεται για την ψήφιση του νέου μνημονίου και δεν είχε χρόνο να ενημερωθεί.

Η τήρηση του Νόμου που δεν στερεί δικαιώματα από τους πολλούς δεν είναι «απόλυτη γραφειοκρατία και γραφειοκρατική ανοησία». Από την ενημέρωση του κου Βουλευτή, φαίνεται ότι έπεισε και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τον Υπουργό τον ίδιο ότι τα παραπάνω είναι ανοησίες………

ΛΕΥΚΑΔΑ 16-7-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Σημαντική αύξηση 11,8% των αφίξεων στο Άκτιο
Επομενο αρθρο
3rd Kitesurf Festival: Και η παράδοση συνεχίζεται

1 Σχόλιο

  1. Κ. Γράψας
    17 Ιουλίου 2014 at 00:59 — Απάντηση

    “Γνωρίζει ότι από το 2008 με απόφαση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ καθορίστηκε μπροστά από τα καταστήματα της ανατολικής παραλίας ελεύθερο πεζοδρόμιο πλάτους 1,3 m για την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία μανάδων με παιδιά, ηλικιωμένων και όλων όσων κυκλοφορούν στη περιοχή; Επίσης με την ίδια απόφαση στο απέναντι υπερυψωμένο πεζοδρόμιο καθορίστηκε ελεύθερη ζώνη (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) 3 μέτρων από την μεριά της θάλασσας για την βόλτα τουριστών και ντόπιων;”

    Η απόφαση αυτή ήταν ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Λευκάδας, η οποία υποχρέωσε Λιμενικό Ταμείο και Δήμο να συνεργαστούν για πρώτη φορά και με κοινό έγγραφο-τοπογραφικό διαγραμμα να καθορίσουν τα παραπάνω, ως ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για την έγκριση της κατάληψης των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματα με περγκολες μετά από αίτημα του Δήμου.
    Η απόφαση αυτή προσκομίσθηκε στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή για να εγκριθούν τα σχέδια της πέργκολας αλλά στη συνέχεια δεν εφαρμόσθηκε ποτέ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.