HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ταινία «STAR WARS – Η Δύναμη Ξυπνάει» στον Απόλλωνα

Η ταινία «STAR WARS – Η Δύναμη Ξυπνάει» στον Απόλλωνα

«STAR WARS – Η Δύναμη Ξυπνάει»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς με τους: Χάρισον Φορντ, Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Τζον Μπογιέγκα, Ντέιζι Ρίντλεϊ

Η κυκλοφορία του έβδομου επεισοδίου της διασημότερης σειράς επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» σηματοδοτεί την αναγέννηση ενός πανίσχυρου κινηματογραφικού φαινομένου, στη νέα του εποχή, με εκατομμύρια πιστούς σε ολόκληρο τον πλανήτη και με την υπογραφή πλέον της Disney. Είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψει κάποιος την επανάσταση που έφερε το «Star Wars» στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η σειρά ταινιών άλλαξε την πορεία της μόδας, του ντιζάιν, της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας και εντέλει του ίδιου του μέσου: Το «Star Wars» αποτέλεσε ένα κινηματογραφικό big bang, μια πρωτοφανή έκρηξη που αναμόρφωσε τον χολιγουντιανό χάρτη και δημιούργησε νέους εμπορικούς γαλαξίες στη μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος στον κόσμο.

Σε ότι αφορά το νέο επεισόδιο ο Έιμπραμς αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην απλότητα της πρώτης τριλογίας, χρησιμοποιώντας 35 mm φιλμ (πολλοί ισχυρίζονται ότι το σελιλόιντ σώθηκε οριστικά από την εξαφάνιση με το νέο «Star Wars» ) και γυρίσματα σε φυσικούς χώρους. Χρησιμοποίησε όσο λιγότερο μπορούσε την τεχνολογία του CGI και φρόντισε να «ψήσει» συνεργείο και καστ στις υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου του Άμπου Ντάμπι, να στήσει το στρατόπεδο των Επαναστατών στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της RAF του Μπέρκσιρ και να γυρίσει την τελευταία σκηνή στο ιρλανδικό νησάκι του Μάικλ Σκέλιγκ. Οι κριτικές του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» είναι σχεδόν διθυραμβικές.

Star Wars - Η Δύναμη Ξυπνάει

«Ο Μικρός Πρίγκηπας»

Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών, σε κινούμενα σχέδια με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, η αγχωτική μητέρα του οποίου το προορίζει για το καλύτερο κολέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά – έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά, αφού η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν

Ο Μικρός Πρίγκηπας

Σας ενημερώνουμε ότι οι ταινίες θα προβληθούν από Τετάρτη 3/2 μέχρι Δευτέρα 8/2

Προηγουμενο αρθρο
Λίγο πριν παραδώσει ο κ. Σπύρου απένταξε έργα συνολικής δημόσιας δαπάνης 55,5 εκ. ευρώ!
Επομενο αρθρο
Γιώργος Καλούδης: 16 μήνες εξουσίας και δεν ξέρουν τι κοινό έργο έκαναν οι δυο εργολάβοι στο ίδιο έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.