HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ τελετή λήξης του 54ου Φεστιβάλ Φολκλόρ [Φωτό + βίντεο]

Η τελετή λήξης του 54ου Φεστιβάλ Φολκλόρ [Φωτό + βίντεο]

Την Κυριακή το βράδυ έπεσε η αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Φολκλόρ στο Ανοιχτό Θέατρο. Η εκδήλωση περιλάμβανε κοινό χορό όλων των χορευτών, ολιγόλεπτη εμφάνιση των συγκροτημάτων που πήραν μέρος και ανταλλαγή δώρων. Αξιοπρόσεκτη ήταν η εμφάνιση του χορευτή μας της Λυρικής Σκηνής Στέλιου Κατωπόδη.

Για πρώτη φορά στην τελετή λήξης του φεστιβάλ οι μουσικοί από όλα τα συγκροτήματα, με τα όργανα που διέθετε το καθένα, συνέπραξαν ορχηστρικά αποδίδοντας το τραγούδι του φεστιβάλ σε ενορχήστρωση του Παντελή Πανδή και μουσική Αλέξη Καραμποΐκη, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό μουσικό αποτέλεσμα.

Κάνοντας μια αποτίμηση του φετινού φεστιβάλ θα λέγαμε πως δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να το κάνει ξεχωριστό. Κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια των πολλών τελευταίων χρόνων. Η χώρα που ξεχώρισε χορευτικά ήταν αδιαμφισβήτητα η Κόστα Ρίκα. Αντίθετα σε σχέση με το «βάρος» των ονομάτων τους, ήταν κατώτερες των προσδοκιών τόσο η Βραζιλία όσο και η Αργεντινή.

Ως θετικές σημειώνουμε τις εμφανίσεις των συγκροτημάτων τόσο σε κάποια χωριά του νησιού μετά από πολλά χρόνια, όσο και αυτή στην πλατεία Μαρκά. Σε αρκετές από τις πλατείες της πόλης θα μπορούσαν να γίνονται σε καθημερινή βάση εμφανίσεις συγκροτημάτων.

Η προσέλευση του κόσμου στο Ανοιχτό Θέατρο ήταν μικρότερη φέτος σε σχέση με πέρυσι που το φεστιβάλ είχε πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο.

Προηγουμενο αρθρο
Τ’ Αϊ Γιαννιού το Πανηγύρι
Επομενο αρθρο
Οι χοροί στην Κεντρική Πλατεία μετά τη λήξη του φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.