HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία της ημέρας

Το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι ένα τεράστιο «εργοστάσιο». Δουλεύει σε εικοσιτετράωρη βάση. Οι ρυθμοί που κινείται είναι γρήγοροι, οι εικόνες εναλλάσσονται… ο πόνος, η αρρώστια, ο άνθρωπος! Όταν περάσεις την πόρτα του είτε σαν ασθενής είτε σαν συνοδός, η ψυχολογία, κάποιες φορές και η ίδια η ζωή σου, αλλάζουν.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καμιά ιδιωτικότητα. Ο καθένας βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνος. Αναμετράτε με τις δυνάμεις και τις αντοχές του. Φόβος, άγνοια, άσχημες σκέψεις, ερωτηματικά, αμέτρητα «γιατί». Δεν υπάρχει χώρος να κλάψεις…

Όσο και να ψάχνεις, -αν μάλιστα δεν είσαι εξοικειωμένος με το χώρο- δεν μπορείς να βρεις τίποτα όμορφο, παρότι έχεις τόση ανάγκη από μια χαραμάδα ομορφιάς.

IMG_1913

Το νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι Πανεπιστημιακό. Πρωί και απόγευμα γεμίζουν οι διάδρομοι από τις άσπρες μπλούζες των φοιτητών. Κάνουν μάθημα μέσα στους θαλάμους των ασθενών. Τσούρμο τα νεαρά «γιατρουδάκια» ακολουθούν τους καθηγητές.

Σε στιγμές αδυναμίας, φόβου, μοναξιάς, αυτές οι εικόνες των νεαρών αυριανών γιατρών, αποχτούν άλλη διάσταση στα μάτια σου. Τις στιγμές που έχεις ανάγκη από κάπου να πιαστείς, αυτές οι εικόνες γίνονται όμορφες γιατί αντιπροσωπεύουν την ελπίδα. Οι νεαροί φοιτητές σπουδάζουν για να γιατρεύουν τις αρρώστιες και να απαλύνουν τον πόνο…

Προηγουμενο αρθρο
Η ΕΛΜΕ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία
Επομενο αρθρο
Τελετή απονομής πρωταθλήματος 2014 - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.