HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ φύση αγαπά το νησί μας!

Η φύση αγαπά το νησί μας!

Αυτή την εικόνα αντικρίσαμε πριν από δυο μήνες στην αμμουδιά της αμμόγλωσσας -λίγο καιρό αφού είχαν ολοκληρωθεί τα έργα διάνοιξης του Διαύλου. Μια θάλασσα γεμάτη πέτρες από σπαστήρα, κοφτερές και μυτερές, που αποτελούσαν εμπόδιο αλλά και κίνδυνο για όποιον προσπαθούσε να κολυμπήσει.

Μια ή δυο φορές η τσάπα προσπάθησε να ψαρέψει κάποιες πέτρες αλλά το πράγμα ήταν δύσκολο.

Χτες το απόγευμα η εικόνα της παραλίας στο ίδιο σημείο ήταν αλλαγμένη. Τουλάχιστον 3 μέτρα ολόλευκης άμμου ήρθαν και κάλυψαν στην πετροστρωμένη περιοχή της θάλασσας. Δείχνει μια πεντάμορφη παραλία. Δεν πατήσαμε ούτε κολυμπήσαμε για να παρατηρήσουμε αν καλύφτηκε όλη η επικίνδυνη περιοχή. Οπτικά η παραλία δείχνει όπως ήταν παλιά.

Βέβαια στη περιοχή η άμμος με την ίδια ευκολία που έρχεται, φεύγει κιόλας. Ελπίζουμε να παραμείνει. Η φύση φαίνεται να μας αντιμετωπίζει με μεγαλοψυχία παρά τα όσο της κάνουμε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: η άθλια εικόνα με τις πέτρες του σπαστήρα, που έχουν βολιαστεί κάτω από τον πρώην φάρο, παραμένουν. Πηραν στη θέση των χρήσιμων και πανέμορφων βράχων που υπήρχαν. Εμείς οι κοινοί θνητοί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει, γιατί απομακρύνθηκαν και που πήγαν τα βράχια, που βρίσκονταν εκεί για πάνω από 100 χρόνια.

Προηγουμενο αρθρο
Ιόνια Οδός: Στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται το Αντίρριο-Κλόκοβα
Επομενο αρθρο
Το Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο και η... «τιμωρία» της σχεδιαστικής του έπαρσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.