HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς: Ελλείψεις υλικών του ΔΕΔΔΗΕ καθυστερούν ηλεκτροδοτήσεις

Θανάσης Καββαδάς: Ελλείψεις υλικών του ΔΕΔΔΗΕ καθυστερούν ηλεκτροδοτήσεις

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 7 Δεκεμβρίου 2018

Θανάσης Καββαδάς: Ελλείψεις υλικών του ΔΕΔΔΗΕ καθυστερούν ηλεκτροδοτήσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων στη Λευκάδα και στις γύρω περιοχές καθώς και την παράδοση τμήματος της Αμβρακίας Οδού

Μεγάλες καθυστερήσεις σε ηλεκτροδοτήσεις νέων κατοικιών και επιχειρήσεων στη Λευκάδα λόγω έλλειψης σε κολώνες, μετρητές και υλικά στον ΔΕΔΔΗΕ, καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το νομό Λευκάδας αλλά και τις γύρω περιοχές, όπως η Πρέβεζα και η Άρτα, ενώ η αδυναμία προμήθειας υλικών εγκατάστασης ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ σε εργολάβους επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις σε σημαντικά για την περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας έργα υποδομών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αμβρακίας οδού, ένα έργο που περιμένει εδώ  και χρόνια η Λευκάδα και η ευρύτερη περιοχή, όπου δεν μπορεί να παραδοθεί προς χρήση το τμήμα από Άκτιο έως τον κόμβο Βονίτσης (πλησίον διασταύρωσης προς Πάλαιρο-Μοναστηράκι) το οποίο κατασκευαστικά είναι έτοιμο, καθώς λόγω έλλειψης 21 ξύλινων στύλων, δεν μπορεί να προχωρήσει ο ηλεκτροφωτισμός σε κόμβους και χώρους στάθμευσης.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς σημειώνει ότι λόγω των μηδενικών αποθεμάτων, κυρίως σε στύλους, δεν είναι δυνατή όχι μόνο η αποκατάσταση ζημιών από φθορές, αλλά και η άμεση κάλυψη αναγκών που προκύπτουν στην περιοχή από έντονα καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες.     

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό:

-Που οφείλονται οι μεγάλες ελλείψεις σε στύλους, μετρητές, αγωγούς, κλπ.) του ΔΕΔΔΗΕ και

-Εάν το υπουργείο προτίθεται να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα προμήθειας υλικών του ΔΕΔΔΗΕ και κατ΄ επέκταση της προμήθειας των εργολάβων με τα υλικά που αφορούν στην Αμβρακία οδό, ώστε το ολοκληρωμένο τμήμα να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατό στους πολίτες.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Βραδιά Κλασικής Μουσικής από τη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Δείτε το φωταγωγημένο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.