HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς σε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: «Η κομματική σας τύφλωση προκαλεί κακό στο νησί μας»

Θανάσης Καββαδάς σε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: «Η κομματική σας τύφλωση προκαλεί κακό στο νησί μας»

Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα ξεκινούν οι χυδαιότητες, οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και τα… κοσμητικά επίθετα. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τη φρασεολογία κάποιων που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα «ΣΥΡΙΖΑ». Άλλωστε μετά τα ψέματα και τις κολοτούμπες το μόνο που τους μένει είναι να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά των λυμάτων που ξεστομίζουν.

Απορώ όμως με την κομματική τύφλωση που διέπει μερικούς ανθρώπους και που στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν λανθασμένες αποφάσεις του κόμματός τους μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον τόπο τους.

Είναι τραγικό πολίτες της Λευκάδας -στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- να επιμένουν ότι η Λευκάδα δεν είναι νησί, επειδή αυτό επιβάλει η Κουμουνδούρου. Επιμένουν ότι ο «γάιδαρος πετάει», χωρίς αποδείξεις και το χειρότερο με επιχειρήματα ψευδή, επιβεβαιώνοντας την πολιτική του «καφενείου» που ακολουθούν σε όλη τους την πορεία.

Η σοβαρή πολιτική, αξιότιμοι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασκείτε, αναζητώντας πρόχειρες «αποδείξεις» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για το καλό του τόπου μας καλό θα ήταν να αναζητείτε απαντήσεις επίσημες και εμπεριστατωμένες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο έκθεσης στην κοινωνία μας.

Σε αντίθεση με τη δική σας τακτική, το Σεπτέμβριο του 2017 απέστειλα επιστολή-ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διευκρινιστεί το ζήτημα της «νησιωτικότητας» και να βεβαιωθούμε όλοι στη Λευκάδα για το εάν η οποιαδήποτε οδική σύνδεση (π.χ υπόγεια ζεύξη, σταθερή ή πλωτή γέφυρα κλπ) επηρεάζει ή όχι τις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Η απάντηση που δόθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής:

1. Η Λευκάδα είναι μέρος μιας περιφέρειας που στο σύνολό της είναι νησιωτική.
2. Δεν διαφέρει σε τίποτα από την Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και το Νότιο Αιγαίο.
3. Η Λευκάδα, εξ αυτού του λόγου μπορεί να λάβει πόρους από όλα τα προγράμματα και τα διαρθρωτικά ταμεία και φυσικά από εθνικούς πόρους.

Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόσφατο νόμο εξαιρεί την Λευκάδα από τα εθνικά προγράμματα ενίσχυσης σε αντίθεση με τα άλλα νησιά της χώρας, γιατί δεν την εντάσσει στις ευεργετικές διατάξεις της Γραμματείας νησιωτικής πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αντίθετα λοιπόν με την ανακοίνωση του «τοπικού» ΣΥΡΙΖΑ, η Λευκάδα επουδενί θα κινδύνευε να βρεθεί εκτός ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την ένταξή της στις ανωτέρω διατάξεις. Το μόνο που κάνει η κυβέρνησή τους είναι να την εξαιρεί από τους εθνικούς πόρους του υπουργείου Ναυτιλίας.

Προτείνω, τις λίγες εβδομάδες που απομένουν μέχρι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού να εκλέξει τη νέα του κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, να σιωπήσουν, για να μην προξενήσουν άλλο ένα ανεπανόρθωτο κακό στον τόπο τους, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Λευκάδα. Διαφορετικά, θα πρέπει να πιέσουν την κυβέρνησή τους να άρει άμεσα την αδικία που προξένησαν στο νησί μας με κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή.

Προηγουμενο αρθρο
Συμμετοχή της Νέας Χορωδίας σε μουσικές εκδηλώσεις εκτός Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Χρυσό βραβείο στον Πέτρο Κούρτη στα Tourism Awards 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.