HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘανάσης Καββαδάς: Χωρίς νομιμοποίηση η κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία με τα Σκόπια

Θανάσης Καββαδάς: Χωρίς νομιμοποίηση η κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία με τα Σκόπια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2018

Θανάσης Καββαδάς: Χωρίς νομιμοποίηση η κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία με τα Σκόπια που περιέχει πολλές αδικαιολόγητες εθνικές υποχωρήσεις

Την έντονη αντίθεσή του στην προτεινόμενη συμφωνία με τα Σκόπια υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μια συμφωνία που περιέχει πολλές αδικαιολόγητες εθνικές υποχωρήσεις. Ο βουλευτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε στα κρυφά και ότι μονομερώς δίνει στους γείτονες αυτό που αρνούμασταν να δώσουμε ως χώρα 25 χρόνια τώρα. Άσκησε έντονη κριτική στο γεγονός ότι αναγνωρίζεται «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, που αποτελούν τον πυρήνα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Καββαδά:
Συζητάμε για μια συμφωνία που δεν τολμήσατε να φέρετε στη Βουλή και ετοιμάζεστε να υπογράψετε με τους γείτονες ένα κείμενο, με πολλές και αδικαιολόγητες εθνικές υποχωρήσεις. Μια συμφωνία που δεν έχετε τη νομιμοποίηση να υπογράψετε, γιατί δεν έχετε τη στήριξη του κυβερνητικού σας εταίρου.
Μόνοι σας διαπραγματευτήκατε στα κρυφά και μόνοι σας επιχειρείτε να αποφασίσετε για ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες, τον πολιτισμό μας, την εθνική μας ταυτότητα κα την ιστορία μας. Μονομερώς δίνετε αυτό που αρνούμασταν επί 25 χρόνια τώρα.

Επικυρώνετε την ουσία του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας με την αποδοχή της Μακεδονικής εθνότητας και της Μακεδονικής γλώσσας. Δεν καταλαβαίνετε, ή μάλλον αρνείστε ιδεολογικά να καταλάβετε, ότι η «μακεδονική» ταυτότητα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού, ίσως περισσότερο και από την κρατική ονομασία.
Με ποιο όνομα, με ποια ταυτότητα, με ποια εθνότητα και με ποια γλώσσα θα ανοίξει ο δρόμος τους προς τις διεθνής συμμαχίες, στις οποίες διακαώς επιθυμούν να ενταχθούν.

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς κάθε φορά που ο αρχηγός σας κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, έχουμε κακές ειδήσεις για τη χώρα. Και μπορεί οι Έλληνες να υπέμειναν τα πάντα σε ότι αφορά την οικονομία, αλλά δεν θα ανεχθούν καμία υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Δεν σας λένε τίποτα οι φωνές των Ελλήνων απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας, που σας καλούν να μην υπογράψετε αυτή την κακή συμφωνία;

Κύριε Τσίπρα, στη συνέντευξή σας προχθές στην ΕΡΤ είπατε ότι θα σας κρίνει η Ιστορία. Σας διαφεύγει ότι είναι άλλο ο αλαζόνας ηγέτης και άλλο ο χαρισματικός ηγέτης, που με τον λαό μαζί του, γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία ενός τόπου. Όμως να ξέρετε ότι δεν θα είστε ο μόνος που θα κριθείτε. Θα κριθούμε όλοι μας που βρισκόμαστε τώρα εδώ.

Ο καθένας από εμάς έχει την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και στην ιστορία. Και σε αυτή την χρονική στιγμή, σε αυτή την ιστορική για την Ελλάδα στιγμή οι Έλληνες σας γυρνούν την πλάτη. Προλαβαίνετε να τους ακούσετε. Προλαβαίνετε να ακυρώσετε τη συμφωνία και να περισώσετε, ό,τι μπορείτε, από την πολιτική σας υστεροφημία. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Αφού δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας για ένα αιώνα και την παραδώσατε στη διαχείριση των ξένων, αφού μόλις χθες ψηφίσατε ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα 5,1 δις Ευρώ και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς η χώρα να παίρνει χρήματα, αλλά αντίθετα να είναι υποχρεωμένη από μόνη της να εξασφαλίζει τεράστια πλεονάσματα, έρχεστε τώρα να δώσετε και την ψυχή της. Πρέπει να φύγετε από μόνοι σας. Όσο είναι νωρίς. Και αύριο έχετε την ευκαιρία να το πράξετε καταψηφίζοντας τον εαυτό σας.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση κάλεσμα για εκδήλωση αφιερωμένη στα 71 χρόνια από τη μάχη της Πούντας
Επομενο αρθρο
Εκλογές στο «Κίνημα Αλλαγής» την Κυριακή 24 Ιουνίου

10 Σχόλια

  1. ΖΕΙΡΩΝ
    18 Ιουνίου 2018 at 08:43 — Απάντηση

    Μη σκοτώνεστε αγαπητοί μου για ιδεολογικά θέματα, αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά ή λίγο Αριστερά ή προδομένη Αριστερά ή Ριζοσπασπαστική Αριστερά κλπ, κλπ. Οι άνθρωποι είναι ένα σαλεμένο τσούρμο, που πιστεύουν μόνο στην καρέκλα. Γι’ αυτήν πουλάνε τα πάντα!!!

  2. Άγγελος Σταγιάνος
    17 Ιουνίου 2018 at 18:27 — Απάντηση

    Κούνια που σας κούναγε….. όσοι δεν βλέπετε πέρ’ απ΄τη μύτη σας… ;;;

  3. ΝΙΚ
    17 Ιουνίου 2018 at 17:37 — Απάντηση

    Καλό πράγμα η ενημέρωση. Διαβάστε καλοί μου άνθρωποι την συμφωνία όπου για πρωτη φορά ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι Σκοπιανοί οτι ΔΕΝ έχουν σχέση με την γλώσσα και τον πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας που ΑΝΗΚΟΥΝ στην Ελλάδα. Μπορούμε για χιλια δυο να κατηγορησουμε τον Τσίπρα αλλά εδω πέτυχε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συμφωνία. Ξεκολάτε !!

  4. Ηλιας
    17 Ιουνίου 2018 at 13:41 — Απάντηση

    Δεν μπορω,δεν καταλαβαινω,δεν ΤΟ μπορω
    Δεν ειμαι ξενοφοβικος-το αντιθετο-αλλα κατι μου λεει οτι ΤΟ ταξιδι Τσιπρα στις ΗΠΑ, η Μερκελ και η υποσχεση για το χρεος,εστειλαν τον Τσιπρα εκει που δεν θα ηθελε ποτε. Να πει ενα τεραστιο YES, και να τα κανει εν ονοματι μιας αριστρερας-που σταματησε απο καιρο τωρα-να ειναι αριστερα,να τα καμει τοο θαλασσα,που θα μας πνιξει.. .Ειναι μια διαρκης υποταγη στις επιταγες του κεφαλαιου.
    Και μου μενει και μια απορια. ΓΙΑΤΙ ρε Αλεξη?Γιατι?

  5. dope
    16 Ιουνίου 2018 at 16:09 — Απάντηση

    βρε την παλιοδεξια ψηφισε τον νομο για το τριτο μνημονιο και δεν αφησε τιν τζιμ ανταμς και τον πεπιτο να χορεψουν τις αγορες και την μανταμ μερκελ

  6. Jim Adams
    16 Ιουνίου 2018 at 14:10 — Απάντηση

    Οι κακές παρέες(βλ. Άδωνις ) εκεί οδηγούν, στην υοθέτηση ακροδεξιών ανοησιών και διαστρεύλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Δεν χρειαζόταν ο βουλευτής να διαβάσει στη Βουλή τις ανοησίες των fakenews , μπορούσε κάλιστα να στείλει στα τοπικά ΜΜΕ τα non papers της ΝΔ. Καταλαβαίνω το άγχος που τον διακατέχει για την επανεκλογή του μία ιστορία εκ των προτέρων χαμένη, διότι και στην απίθανη περίπτωση που στη Λευκάδα πάρει την έδρα η ΝΔ θα την πάρει ο Βεργίνης.Από την ομιλία του φαίνεται ότι ούτε τη συμφωνία διάβασε( λίγες σελίδες είναι κύριε βουλευτά) ούτε το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για και αναμασά τις βλακείες της ΝΔ περί υποθήκευσης της Δημόσιας Περοιυσίας. Αν δεν μπορεί να κατανοήσει το ν.4336/2015 που σημειωτέον ψήφησε και η ΝΔ(να ζητήσει ευθύνες και εκεί) ας ζητούσε από κάποιον συνεργάτη του να του εξηγήσει τι λέει επί του θέματος ο συγκεκριμένος νόμος. Ξύλινος λόγος χωρίς πολιτικό υπόβαθρο απλά προ τέρψιν απλοϊκών οπαδών σε καφενεία χωριών. Για να μην εκτίθεται προτιμότερον να αναλώνει τη βουλευτική του δραστηριότητα στη γνωστή σωρηδόν αποστολή ανούσιων και ετελέσφορων ερωτήσεων επί παντός επιστητού και την παρουσία σε γιορτές και πανηγύρια.

    • Γιάννης
      16 Ιουνίου 2018 at 17:25 — Απάντηση

      Το φέρετε ακόμα βαρέως και δεν κρύβεται… έχετε μεγάλο μένος με τον βουλευτή, έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης, που του βάζετε συνέχεια τρικλοποδιές.

      Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω και άλλους πιθανόν, αλλά ο Θανάσης Καββαδάς χαίρει εκτίμησης και αποδοχής από όλη την κοινωνία της Λευκάδας πέραν κομματικών προτιμήσεων. Η δημοτικότητα του είναι στα ύψη. Υπάρχει και σχετική δημοσιευμένη μέτρηση. Και οι λόγοι αυτής της αποδοχής καλό είναι να προβληματίσουν τους «εμπαθείς» όπως εσάς.

      • Jim Adams
        17 Ιουνίου 2018 at 13:57 — Απάντηση

        Νευράκια βλέπω.Λογικό όταν μετά από 3 χρόνια απόλυτης ασυλίας στο βουλευτή από τα τοπικά ΜΜΕ (γιατί άραγε;) ασκείται κριτική . Όταν δεν λιβανίζεις και λες τα πράγματα με το όνομα τους με καθαρά πολιτικούς όρους χαρακτηρίζεται εμπάθεια; Στην πολιτική κρίνεται κάποιος εκ του αποτελέσματος και όχι αν πηγαίνει σε κηδείες και πανηγύρια ή ψέλνει σε ξωκλήσια και ασχολείται με το ποδόσφαιρο, Και ο Δήμαρχος δεν ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά αλλά 3 γήπεδα ετοιμάζει (Λευκάδας-Νυδριού-Τσουκαλάδων).Αυτό είναι πολιτική πράξη με αποτέλεσμα και όχι η συλλογή υπογραφών από τα ποδοσφαιρικά σωματεία των χωριών για παραμονή του ΤΕΙ στη Λευκάδα κάτι που κατά τον βουλευτή τρόμαξε τον υπουργό. Το τρέξιμο του Δήμαρχου και κάποιων άλλων είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής συν τα υπόλοιπα.Αν πολιτική είναι το copypaste των non papers της ΝΔ και η διανομή τους στα φιλικά ΜΜΕ για προβολή και η προώθηση σωρηδόν στα Υπουργεία ερωτήσεων επί παντός επιστητού και απίθανου θέματος τις οποίες πάλι πομποδώς προβάλλουν τα ίδια μέσα στις οποίες τελικά απαντά η γραφειοκρατεία του Υπουργείου όπως βλέπετε από τις αναρτήσεις του ίδιου του βουλευτή και αμφιβάλλω αν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ο εκάστοτε υπουργός λαμβάνει καν γνώση του περιεχομένου της ερώτησης

        • Γιάννης
          17 Ιουνίου 2018 at 16:18 — Απάντηση

          Είναι γνωστές οι ολοκληρωτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες προπαγανδίζετε.

          Ο θεσμός και ο ρόλος του βουλευτή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Επομένως το να λέτε πως οι Υπουργοί δεν «ακούνε» το βουλευτή, είναι δείγμα ποιότητας και δημοκρατικότητας και εσάς και των υπουργών, οι όποιοι ως γνωστόν, δεν πιστεύετε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και στους θεσμούς που την απαρτίζουν.

          Είναι ακόμα γνωστό πως στις δικες σας ιδεολογίες αυτό που βασιλεύει είναι η κομματοκρατία και όχι οι θεσμοί. Έτσι εξηγείτε γιατί οι υπουργοί «ακούνε» τον δήμαρχο σας, όπως γράφετε! Γιατί έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια τους θεσμούς της δημοκρατίας.

          Ο βουλευτής πάει στην εκκλησία και ψέλνει όπως έκανε πάντα στη ζωή του. Ο δήμαρχος σας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και φτάνει στις λειτουργίες πριν από τις «γυναικούλες» του χωριού!

          Προσωπική συμβουλή: Έχει περάσει αρκετός καιρός, πρέπει να το ξεπεράσετε…
          . ¬-

    • αλλέγρος
      16 Ιουνίου 2018 at 21:10 — Απάντηση

      Γι’ αυτό και συ κάνεις καλές παρέες! Αριστερές! Σαν τον Καμένο, να ούμε!!! Ε ρε γλέντια!!! Τα Συριζόπουλα έχουν χάσει αυγά και καλάθια!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.