HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘα βάλουμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων στη νησίδα στη μέση του δρόμου!

Θα βάλουμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων στη νησίδα στη μέση του δρόμου!

Χτες το πρωί (14/5), στο τρίγωνο –νησίδα που βρίσκεται στο δρόμο Λευκάδας – Νυδριού στο ύψους του σούπερ μάρκετ CARREFOUR – Μαρινόπουλος και της επιχείρησης PROFIL, συνεργείο και μηχανήματα έσκαβαν. Είχαν ανοίξει μια τεράστια τρύπα. Θα τοποθετήσουν, όπως μου εξήγησαν, υπόγειους κάδους σκουπιδιών!

DSCN0340

Τι να πει κανείς; Σε μια νησίδα στη μέση του δρόμου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους –η κυκλοφορία δεν σταματά μέρα νύχτα- θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών! Φαντάζεστε αυτούς που θα πρέπει, από τις δυο πλευρές να διασχίσουν το δρόμο για να χρησιμοποιήσουν τους κάδους; Φαντάζεστε το αυτοκίνητο που θα αδειάζει τους κάδους, τι κυκλοφορικό κομφούζιο θα προκαλεί όσο να τους αδειάσει;

Φοβούμαστε ότι οι υπόγειοι κάδοι μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν. Να θυμίσουμε στους ιθύνοντες του Δήμου ότι κοντά στο συγκεκριμένο σημείο εκκρεμεί διαπλάτυνση του δρόμου.

DSCN0342

Αυτές τις επιφυλάξεις εκφράσαμε και στον υπεύθυνο του έργου, ο οποίος μας είπε ότι η νησίδα – τρίγωνο ήταν το μόνο δυνατό σημείο για την εγκατάσταση. Από τη μεριά του σούπερ μάρκετ υπάρχουν υπόγεια καλώδια και υπάρχει ακόμα και ο ποδηλατόδρομος!

Αυτή η κατασκευή που θα μπορούσε να θεωρηθεί ποδηλατόδρομος σταματά μπροστά από το σούπερ μάρκετ! Αλλά και το υπόλοιπο τμήμα του μέχρι τη διασταύρωση Καρυάς – Νυδριού, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε. Ποδηλατόδρομος σημαίνει απρόσκοπτη κίνηση αυτών που κινούνται με ποδήλατα. Ο συγκεκριμένος, κάθε λίγα μέτρα διακόπτεται από τις διασταυρώσεις των δρόμων. Επομένως ο ποδηλατόδρομος ως επιχείρημα δεν στέκει.

DSCN0344

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται φανερό πως η παρούσα δημοτική αρχή αντιγράφει όλα τα χειρότερα της προηγούμενης. Θυμηθείτε που τοποθετήθηκαν οι προηγούμενοι κάδοι. Φτιάχτηκαν βάθρα και μπήκαν σε σημεία περιωπής. Τοποθετήθηκαν ακόμα και δίπλα σε ένα από το σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Μηνά.

Ετούτοι πάλι θα τοποθετήσουν υπόγειους κάδους απορριμμάτων πάνω σε τρίγωνο – νησίδα στη μέση του δρόμου, που για να τους προσεγγίσει κάποιος, θα διακινδυνεύει τη ζωή του.

Όλοι ξέραμε το σκοπό και τη χρήση των νησίδων του δρόμου. Σε άλλα μέρη κάποιοι «χαζοί» κάνουν και προσπάθειες να τις ομορφύνουν με πρασινάδες και λουλούδια. Εμείς ανακαλύψαμε τη νέα χρήση. Με τις υγείες μας!

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ο Χρίστος Χαλικιάς εκθέτει στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας
Επομενο αρθρο
Το φετινό καλοκαίρι θα έχει το όνομα «Santa Maura»!

4 Σχόλια

  1. takman
    16 Μαΐου 2015 at 21:44 — Απάντηση

    Αφού η νησίδα δεν έγινε ποτέ κυκλικός κόμβος (οπότε είναι άχρηστη) είπαν να κάνουν κάτι χρήσιμο.

  2. dimotis
    15 Μαΐου 2015 at 13:15 — Απάντηση

    Σαφώς και Kosta είναι σωστό και πρέπει.
    Αγιος Νικήτας και Σύβοτα παραδοσιακοί οικισμοί και πόσοι άλλοι αξιόλογοι οικισμοί.
    Νομίζω είναι παγκόσμια πρώτη να τοποθετηθεί έστω και υπόγειος κάδος απορριμμάτων σε νησίδα. Η συγκεκριμένη νησίδα αποτέλει την πληρη αποτυχία της επιστήμης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η οποία σε πολλές περιπτώσεις του τόπου μας σηκώνει τα χέρια ψηλά.
    Ένα τόσο μικρό μέρος και επίπεδο η Λευκάδα και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο και επίπονο να κινηθείς ήπια.

  3. kostas
    15 Μαΐου 2015 at 09:01 — Απάντηση

    Προφανώς είναι αρκετοί και περισσεύουν οι υπόγειοι κάδοι για την πόλη της Λευκάδος,μήπως θα ήταν σωστό μερικοί να τοποθετούνταν περιφερειακά (Αγ.Νικήτας,Νυδρί,Βασιλική) που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη?

  4. ΑΜΑΛΙΑ
    15 Μαΐου 2015 at 08:44 — Απάντηση

    Καημένη Βιολέττα περιμένεις από αυτό το μπουλούκ ασκέρ του Δρακοντοειδή να σκεφτεί αυτά που λες; Είσαι ή πολλύ αισιόδοξη ή πολλύ αφελής!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.