HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΘα λειτουργήσει σύντομα το καφέ-εστιατόριο «Βιβλιοθήκη»!

Θα λειτουργήσει σύντομα το καφέ-εστιατόριο «Βιβλιοθήκη»!

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον καταστροφική πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τον περασμένο Αύγουστο.

Με πολύ χαρά θα μοιραστούμε μαζί σας μια σημερινή πληροφορία. Ένα κομμάτι της περιοχής όπου να’ναι θα αποκτήσει κίνηση και ζωή. Η πρώτη αντίδραση ζωής και δημιουργίας που τόσο έχει ανάγκη η πληγωμένη περιοχή.

Τυχαία συναντήσαμε σήμερα τον Χρήστο Σβορώνο. Είχαμε πολλούς μήνες να τον δούμε. Ήταν ορεξάτος και χαμογελαστός. Πριόνιζε ξύλα στην αυλή του λυόμενου σπιτιού που μένει. Αγωνίζεται να ξανανοίξει το μαγαζί. Φτιάχνει τα τραπέζια!

Το καφέ-εστιατόριο «Βιβλιοθήκη» ακριβώς απέναντι από την Δημόσια Βιβλιοθήκη είναι του Χρήστου. Για πολλά χρόνια όλη την ημέρα ήταν στο πόδι ο ίδιος και η γυναίκα του φροντίζοντας τους πελάτες. Ένα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο πολύ προσεγμένο που ο Χρήστος το είχε σαν τα μάτια του.

Κάθε τέτοια εποχή έκανε τις σχετικές βελτιώσεις. Πέρυσι ανανέωσε το όμορφο βυσσινί χρώμα από τα πορτοπαράθυρα του. Θυμάμαι σα να ήταν χτες, τις κινήσεις του όσο έβαφε. Αργές και νωχελικές. Σου έδινε την εντύπωση πως χάιδευε τα ξύλα.

Ήταν μεγάλο το πλήγμα για όλη την οικογένεια του Χρήστου η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά. Πέρασαν και περνούν δύσκολα. Όμως αντέδρασαν και αυτό είναι το σημαντικό. Το ισόγειο του κτιρίου ήταν πέτρινο. Οι τοίχοι παρά τις μεγάλες ζημιές άντεξαν. Με πολλή δουλειά και χωρίς καθόλου βοήθεια, κατάφερε να ξαναναστήσει το ισόγειο. Απομένουν πολλά και γίνουν και βεβαίως να βαφτούν τα πορτοπαράθυρα στο γνωστό βυσσινί χρώμα!

Περιμένουμε με πολύ χαρά το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής προσπάθειας. Θα τονώσει όλη την περιοχή που τόσο το έχει ανάγκη.

Προηγουμενο αρθρο
Κόκκινες γραμμές
Επομενο αρθρο
Πνιγμός γυναίκας δίπλα στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. angie
    6 Μαΐου 2017 at 14:03 — Απάντηση

    Και βεβαίως η κυρία Σούλα να ετοιμάζει τα πεντανόστιμα μαγειρευτά της φαγητά και τους μεζέδες!!! περιμένουμε όλοι πως και πως!!!!

    Το ωραιότερο δε, θα ήταν η γειτονιά να στολίζονταν και από τα χρώματα του μανάβικου αλλά και τις υπέροχες μουσικές του γείτονα … η γειτονιά αυτή πρέπει να βρει τη δυναμική της!
    Να μοσχομυρίσει ο ελληνικός καφές! και να ακούγονται οι φωνές των δικών της ανθρώπων!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.