HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΘετικά τα μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά και από την έκθεση « Mitt 2018» της Μόσχας

Θετικά τα μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά και από την έκθεση « Mitt 2018» της Μόσχας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΝΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
” Mitt 2018 ” ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η τουριστική έκθεση” Mitt 2018″ από 13 έως 15 Μαρτίου, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας- Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ και παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε όλα τα ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ.

Η κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, στη διαρκή άνοδο στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, στη δυναμική ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Ελλάδα, όπως επίσης και στην τουριστική συνεργασία στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018.

Μεγάλη απήχηση είχε η τοποθέτηση της Γενικής Πρόξενου στη Μόσχα κ Ελένης Βακάλη σχετικά με τις θεωρήσεις εισόδου Visas, οι οποίες γίνονται εντός 24 ωρών σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν θέματα, στις περισσότερες μάλιστα δίνεται πολυετής (multi Visa) και έτσι έχουν αποσυμφορηθεί τα Προξενεία από το μεγάλο όγκο δουλειάς του παρελθόντος, ικανοποιώντας τους επισκέπτες της Χώρας μας.

Ειδική εκδήλωση επίσης για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας διοργανώθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά , της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας κας Αlla Manilova, και του Έλληνα Πρέσβη, Ανδρέα Φρυγανά. Συμμετείχαν Ρώσοι αξιωματούχοι, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που στηρίζουν την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γενικός Γραμματέας, όπως επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων Τουριστικών Ομίλων, εκπρόσωποι των Ρωσικών ΜΜΕ και συνεκθέτες της ΜΙΤΤ. Ο ΄Ελληνας Πρέσβης κ Ανδρέας Φρυγανάς εντυπωσίασε με την ομιλία του όλους τους παρευρισκόμενους, μιλώντας για τους δεσμούς και των δύο λαών Ελλάδας και Ρωσίας.

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ Σπύρος Γαλιατσάτος,τονίζοντας την φιλοξενία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας.

Επίσης συναντήθηκε με τον κ. Igor Baykov από την εφημερίδα “Parlamententskaya gazeta”, τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας Dr. Konstantin Anastasiadi, τον Πρόεδρο των Ελλήνων της Μόσχας (10.000 μέλη) και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας (διάσημο καθηγητή Οφθαλμολογίας) professor Khristo Takhchidi, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας κ Αθανάσιο Καραπέτσα και τον υπεύθυνο τύπου κ Νέστωρα Τυροβούζη .

Με τον Προϊστάμενο του Γραφείου του ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου συζητήθηκαν διοργανώσεις επισκέψεων δημοσιογράφων και άλλων δράσεων στα Ιόνια νησιά.

Το διαφημιστικό υλικό της ΠΙΝ στη Ρωσική γλώσσα έτυχε μεγάλης ζήτησης από το κοινό – επισκέπτες της έκθεσης. Τα μηνύματα για τα Ιόνια νησιά είναι θετικά, με περισσότερες πτήσεις από τη Χώρα αυτή.
Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Παιδείας της Κέρκυρας κ.Βασίλης Καββαδίας και τουριστικοί πράκτορες, καθώς και ο Πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα και τουριστικός πράκτορας κ. Νίκος Κανούλας και ο κ Γιώργος Κανούλας με δικό τους περίπτερο παραπλεύρως της Π.Ι.Ν.

Υπεύθυνος του περιπτέρου της Π.Ι.Ν ήταν ο κ Μηνάς Κλαουδάτος, ενώ βοήθησε αποτελεσματικά η Ρωσόφωνη κ Ναταλία Μποτόνη από την Ζάκυνθο.

Στη Μόσχα στην έκθεση “Mitt 2018” και με φόντο το ναυάγιο και τις γαλάζιες σπηλιές της Ζακύνθου. Από αριστερά ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ Διονύσιος, ο Επίσκοπος Δωδώνης κκ Χρυσόστομος (υπεύθυνος Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας), ο Αντ/χης Τουρισμού και νησιωτικής πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα και τουριστικός πράκτορας κ Νίκος Κανούλας και ο Πατήρ Σπυρίδων Κατραμάδος, γενικός γραμματέας της Εκκλησίας (για το θρησκευτικό τουρισμό).

Στην οικία του Έλληνα πρέσβη στη Ρωσία, κου Ανδρέα Φρυγανά στον οποίο δόθηκε ως δώρο απο το Αντ/χη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κο Γαλιατσάτο Σπύρο ένα αντίτυπο του βιβλίου με την ιστορία του ναυαγίου του υποβρυχίου “Περσεύς”, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, η Υφυπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας αρμόδια για θέματα Τουρισμού κα Alla Manilova.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Tον Ετήσιο Απολογισμό της ΠΙΝ παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Επομενο αρθρο
Διακήρυξη της Κίνησης Μετωπικής Δράσης στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.