HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘεωρεί έργο τέχνης την 11η Σεπτεμβρίου!

Θεωρεί έργο τέχνης την 11η Σεπτεμβρίου!

Θα μπορούσε κανείς να παραθέσει στη θεματολογία του άλλη μια συνηθισμένη είδηση: Ο Αλέξης Τσίπρας διόρισε, ακόμα έναν προσωπικό, παιδικό του φίλο, το Νίκο Καρανίκα στο δημόσιο.

Θα μπορούσε κανείς να λοιδορήσει την είδηση αν αναδείκνυε τις δημόσιες αναρτήσεις του εν λόγω προσώπου στα κοινωνικά δίκτυα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να γελάει για ώρες με τις αναφορές του στα “μποτάκια” και τη “γοητεία” της Ελένης Μενεγάκη, ή την “ασχήμια” της Πόπης Τσαπανίδου.

Θα μπορούσε κανείς να το πάει ακόμα πιο μακριά. Ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας διόρισε με την υπογραφή του, στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησής του, ένα ανεπάγγελτο πρόσωπο, χωρίς καμία εμπειρία και καμία εξειδίκευση. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για άλλη μια φορά για “αξιοκρατία”, για “πελατειακό κράτος”, ή για το κακοποιημένο “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”.

Δυστυχώς τα σοβαρότερα δεν εντοπίζονται σε αυτά που μόλις αναφέραμε, αλλά στις απόψεις του εν λόγω προσώπου για την τρομοκρατία και την ανθρώπινη ζωή.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, επέλεξε να διορίσει και να επιδεικνύει στην βιτρίνα της χώρας, δηλαδή στο γραφείο του, ένα άτομο που είδε “τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης – καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ”.

Το άτομο αυτό συνεχίζοντας το βαρύγδουπο πόνημά του σε άλλο σημείο αναφέρει ότι “Η 11 Σεπτέμβρη φανερώνει ότι η άρχουσα τάξη φοβάται τον συντονισμό, την ενημέρωση, τη φαντασία και πάνω απ’ όλα τη γενναιότητα του λαού”, ενώ υπονοεί ότι πίσω από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους κρύβεται “Η παράλληλη σκέψη ότι η 11 Σεπτέμβρη σχεδιάστηκε από κρατικό μηχανισμό – μυστικές υπηρεσίες”.*

Το άτομο αυτό θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει ως γραφικό, ίσως ως “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο” αν οι απόψεις του αυτές δεν επιβραβεύονταν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Πώς άραγε μπορεί ο κ. Τσίπρας να ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο με οποιονδήποτε Αμερικανό αξιωματούχο ή οποιονδήποτε ηγέτη του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου όταν ο “στρατηγός” του έχει αυτές αντιλήψεις;

Πώς άραγε μπορεί να απευθυνθεί ο κ. Τσίπρας σε Βρετανούς αξιωματούχους όταν το ίδιο άτομο υπονοεί ότι οι δολοφονικές επιθέσεις του ΙRA στη Βρετανία ήταν εν γνώσει της γιατί “εσκεμμένα αποσιωπούσε προειδοποιήσεις του IRA, αφήνοντας να σκοτωθούν ανυποψίαστοι πολίτες”;

Ο διορισμός του κ. Καρανίκα στη θέση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του κ. Τσίπρα δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Αποτελεί απίστευτη ύβρι για τα 2.973 αθώα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, τις μητέρες, τους εργαζομένους, τους μετανάστες, που δεν ξαναγύρισαν ποτέ στο σπίτι τους.

Αποτελεί χυδαιότητα για τους ήρωες πυροσβέστες, τους αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν αθώους συνανθρώπους τους.

Αποτελεί πρόκληση για την Ελληνική ομογένεια που θρήνησε 50 άξια μέλη της από τη δολοφονική επίθεση.

Αποτελεί μελανό στίγμα για την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση του Σύριζα κάνει ό,τι είναι δυνατό να καταρρακώσει την εικόνα της χώρας και να περιθωριοποιήσει την πατρίδα μας ακόμα περισσότερο. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κάνει λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων. Πολύ περισσότεροι ισχυρίζονται ότι δεν καταλαβαίνει τι κάνει.

Όμως για όποιον από τους δύο λόγους και αν το κάνει ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί ο κ. Τσίπρας να ανακαλέσει αμέσως την υπογραφή του στον διορισμό του παλαιού του φίλου, και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον αμερικανικό λαό και από τους συγγενείς των 2.973 θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Γιατί διαφορετικά θα επιβραβεύει τις απόψεις αυτές με ίδια την υπογραφή του κάτω από το λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας!

*πηγή blog Ν. Καρανίκα

Πηγή: www.liberal.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η αποκριάτικη ορχήστρα της Παραλίας της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Μέσα σε έξι μήνες, βάφτηκαν οι κολώνες. Πάλι καλά

1 Σχόλιο

  1. Άνεργος διδάκτωρ
    3 Μαρτίου 2016 at 09:15 — Απάντηση

    Διχίλιαρο το μήνα και βάλε αυτό το αγράμματο βλήτο-αφισοκολλητής του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα παιδιά με τα διδακτορικά άλλα στην ανεργία κι άλλα στη μετανάστευση! Κι ύστερα μου λες ότι μπορεί να σωθεί η Ελλάδα! Αν με τους προηγούμενους λεβέντες πτωχεύσαμε, με τούτους τους ανίκανους, ξεδιάντροπους και λυσασμένους για καρέκλες θα ησυχάσουμε μια και καλή σε τόπο χλοερό, σε τόπο αναπαύσεως,ένθα ουκ έστι λύπη, ου στεναγμός!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.