HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΘυμάστε τις οπτικές ίνες;

Θυμάστε τις οπτικές ίνες;

Έχουν περάσει 4 ή 5 χρόνια όταν είχαμε δει συνεργείο να σκάβει κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στην οδό Γολέμη. Όπως μας είχαν πει τότε, τοποθετούσαν οπτικές ίνες. Τότε ήταν που μάθαμε ότι: Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 8μm όπου από μέσα τους, μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα, υπό μορφή φωτός. Πληροφορηθήκαμε ακόμα τότε ότι σκοπός του έργου ήταν η παροχή στους πολίτες δωρεάν και γρήγορου internet! Το έργο ήταν στην ευθύνη του Δήμου Λευκάδας και η ονομασία του ήταν «Κοινωνία της πληροφορίας».

Όπως αποδείχτηκε κάτι τέτοιο ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, για τη χώρα μας. Έτσι το έργο πριν καλά – καλά ξεκινήσει, σταμάτησε. Η εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή κηρύχτηκε έκπτωτη. Έτσι για τα δεδομένα του τόπου μας, είτε η εταιρεία χρεοκόπησε είτε δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Και σε πιο απλά ελληνικά κάποιες φορές η χρεοκοπία μιας εταιρείας σημαίνει, σταμάτημα έργων, απόλυση εργαζομένων, χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και πάμπλουτο επιχειρηματία!

IMG_0381

Τις τελευταίες μέρες είδαμε ξανά συνεργείο να ανοίγει μικρά αυλάκια με χειρουργική ακρίβεια μπροστά από το Διοικητήριο και κατά μήκος της οδού Λευκάτα. Όπως μας είπαν, συνεχίζουν το έργο της τοποθέτησης οπτικών ινών. Ο φορέας που ανέλαβε αυτή τη φορά το έργο είναι ο ΟΤΕ. Ελπίζουμε με βάση τη σοβαρότητα του τωρινού φορέα, το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα. Το καινούργιο είναι ότι αυτή τη φορά, η ολοκλήρωση του έργου θα παρέχει ταχύτατο internet σε ασύλληπτα για τα τωρινά δεδομένα μεγέθη, μόνο στις δημόσιες υπηρεσίες.

Προηγουμενο αρθρο
Η ομάδα πολιτών προστασίας άμμου του Αη Γιάννη προς τον υπουργό Εσωτερικών
Επομενο αρθρο
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.