HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘόλωσε η θάλασσα στον Άη Γιάννη!

Θόλωσε η θάλασσα στον Άη Γιάννη!

Θολή, γεμάτη λάσπη και κοκκινόχωμα δείχνει σήμερα -μετά το μικρό κυματάκι που επικράτησε- η θάλασσα στον Άη Γιάννη. Το κύμα παρασέρνει την καινούρια άμμο προς τα μέσα και σχηματίζει χρωματιστές λασποκκόκινες λουρίδες.

IMG_4879

Προσωπικά το θέαμα το είδαμε, σε πολύ μικρότερη έκταση, την Παρασκευή. Φύγαμε από τον Αη Γιάννη και πήγαμε στο Κάστρο για μπάνιο. Σήμερα με το κύμα, το φαινόμενο εξαπλώθηκε σε πολύ μεγαλύτερη έκταση. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετοί κολυμβητές στην περιοχή. Υποθέτουμε όχι ντόπιοι.

39

Είχαμε σκεφτεί να κάνουμε κάποια αναφορά την Παρασκευή. Ύστερα είδαμε τις φωτογραφίες των αιρετών μας με φόντο την άμμο και είπαμε να τους αφήσουμε να ζήσουν για λίγο το “μύθο”!

DSCN6796

Η εξήγηση που δίνουν οι κάπως σχετικοί με το θέμα, είναι μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. Η άμμος που μεταφέρεται -φαίνεται πριν ακόμα σκορπιστεί- είναι ανακατεμένη με κοκκινόχωμα και άλλα υλικά.

Για να γίνει η εναπόθεση της άμμου στη Γύρα, χρειάστηκε να ρίξουν πάνω στην αμμουδιά χώματα και μπάζα για να μπορούν να κινούνται τα φορτηγά. Τώρα λοιπόν που ξαναφορτώνεται η άμμος ανακατεύεται με αυτά τα υλικά.

Ελπίζουμε το φαινόμενο να είναι παροδικό.

DSCN6807

Από την πρώτη μέρα είχαμε αναρωτηθεί, αν αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για την προσάμμωση της παραλίας του Άη Γιάννη. Δεν είχαμε στο νου μας το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά την όχληση και την αναστάτωση που θα δημιουργούνταν στην περιοχή από την κίνηση των φορτηγών. Σε μια εποχή που άρχισε για τα καλά να μαζεύεται κόσμος.

IMG_4882

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πέραν της μεταφοράς πρέπει να ακολουθήσει και το σκόρπισμα της άμμου. Έτσι όπως είναι σήμερα, δημιουργεί κάθετες και «απροσπέλαστες πλαγιές».

Οι φωτογραφίες είναι της Παρασκευής και σημερινές.

Προηγουμενο αρθρο
Η παρασκευή του φαγητού στα χρόνια της γιαγιάς
Επομενο αρθρο
Καρυά - Εθελοντικές Δράσεις: Σήμερα «ξεσηκώσαμε» τα Ρεκατσινάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.